Fagyasztott, egész hal sütése, hogyan?
Tescoban vettem fagyasztott makrélát. Egész, tehát rajt van a feje és a farka is, de ki van zsigerelve. Most már kiolvadt, hogy tudok ebből ehető halat készíteni?
1. Levágom fejét és a farkát.
2. Megmosom
3. Szárazra törlöm papírtörlővel
4. Serpenyőbe teszem, kicsi étolajat alá és megsütöm
5. Megeszem
Ez az eljárás jó?
Igaz, hogy busáról szól a recept, de más hallal is kipróbáltam - szerinte finom!
Tepsiben sült busa
Hozzávalók: 1 db kb. 3 kg-os busa, mustár, paprikakrém (piros-arany), só, halhoz illő fűszerkeverék, 5 dkg vaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 50 dkg burgonya
Elkészítés: A busát megtisztítjuk, fejét és az uszonyait eltávolítjuk, az egészbe maradt törzset sűrűn beirdaljuk. Ezután a törzset kívül-belül megsózzuk, fűszerkeverékkel behintjük, majd mustárral és paprikakrémmel bőven és erősen bedörzsöljük. Az így előkészített halat kb 12. órán keresztül hűtőben tároljuk (pácoljuk). Egy kivajazott tepsibe vagy jénai edénybe belehelyezzük az előkészített halat, a karikára vágott hagyma és burgonya kisebb részét a hasüregbe helyezzük, a többit a hal köré terítjük, majd az egészet vékonyan tejföllel betakarjuk. A tepsit fedővel vagy alufóliával lefedjük, és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. A fedő (alufólia) eltávolítása után addig sütjük, míg kissé megpirul. Ezután rögtön tálalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!