Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott, egész hal sütése,...

Fagyasztott, egész hal sütése, hogyan?

Figyelt kérdés

Tescoban vettem fagyasztott makrélát. Egész, tehát rajt van a feje és a farka is, de ki van zsigerelve. Most már kiolvadt, hogy tudok ebből ehető halat készíteni?


1. Levágom fejét és a farkát.

2. Megmosom

3. Szárazra törlöm papírtörlővel

4. Serpenyőbe teszem, kicsi étolajat alá és megsütöm

5. Megeszem


Ez az eljárás jó?



2016. jan. 30. 17:38
 1/3 anonim ***** válasza:
2016. jan. 30. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sütheted egyben is, egy kis olajat azért tegyél alá, illetve sózd meg. Első pár percben fólia alatt, ha sütőben sütöd, ez kb. 15 perc majd kb. még 15 percet fólia nélkül, kb. 180 fokon. Ez az időtartam attól is függ menyi a halad, érdemes 15 perc után megnézni egy hústűvel mennyire sült át.Szórhatsz rá borsot is sütés előtt, illetve más fűszert, bekenheted fűszervajjal, süthetsz mellette zöldséget is. Mivel a hal gyorsabban sül ezért érdemes előre párolni a zöldséget, így csak egy kis színt kap majd. Ha fent akarod sütni akkor érdemes megforgatni paprikás lisztben, ekkor is érdemes egy kicsit megsózni. Ne sok olajon süsd, egyébként így előbb készen van, mintha sütőben sütnéd.
2016. jan. 30. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy busáról szól a recept, de más hallal is kipróbáltam - szerinte finom!

Tepsiben sült busa

Hozzávalók: 1 db kb. 3 kg-os busa, mustár, paprikakrém (piros-arany), só, halhoz illő fűszerkeverék, 5 dkg vaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 50 dkg burgonya

Elkészítés: A busát megtisztítjuk, fejét és az uszonyait eltávolítjuk, az egészbe maradt törzset sűrűn beirdaljuk. Ezután a törzset kívül-belül megsózzuk, fűszerkeverékkel behintjük, majd mustárral és paprikakrémmel bőven és erősen bedörzsöljük. Az így előkészített halat kb 12. órán keresztül hűtőben tároljuk (pácoljuk). Egy kivajazott tepsibe vagy jénai edénybe belehelyezzük az előkészített halat, a karikára vágott hagyma és burgonya kisebb részét a hasüregbe helyezzük, a többit a hal köré terítjük, majd az egészet vékonyan tejföllel betakarjuk. A tepsit fedővel vagy alufóliával lefedjük, és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. A fedő (alufólia) eltávolítása után addig sütjük, míg kissé megpirul. Ezután rögtön tálalható.

2016. jan. 31. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!