Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért és mi pattog a láboson?

Miért és mi pattog a láboson?

Figyelt kérdés
Szinte minden főzéskor pattogó hangot lehet hallani a lábason. Főleg, pl amikor tésztát főzök, és miután felforrt a víz akkor már tető nélkül főzöm a tésztát. Ilyenkor a félre rakott tetőn szokott valami pattogni. Ez mi lehet?

2017. márc. 5. 15:27
 1/3 anonim ***** válasza:

A hőtágulás és a hőmérséklet csökkenésekor az "összehúzódás" eredeti méretre.


Milyen a teteje? Üveg acél kerettel?

Mert feltételezem két darabból vagy kétféle anyagból lehet és eltér a hőtágulási együtthatójuk, azaz hogy adott hőmérsékletváltozásra mennyit változik a méretük.

Jó esetben ezt persze nem hallod, mert hagynak helyet a tágulásra vagy rugalmas anyag van a kettő között.

2017. márc. 5. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen üveg acélkerettel. Sajnos hallom, de akkor ez van :)
2017. márc. 5. 17:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem is van üvegfedőm acélkerettel, de az nem pattog, mert van rajta egy kis rés a hőtágulásnak.

Ha te hallod, ne törődj vele,gondolom pár másodpercig tart.

2017. márc. 5. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!