Edénybe is leheta gázon csinálni sülthust? Mert nem jo a sütöm. Mindenféleképpen zsir kell hozzá meg pici viz? Mert ha olajjal csinálom akkor fröcsköl meg pattog. Több lgyen a viz mint a zsir? és tehetek rá fedőt vagy alufoliát?
Sertés húst érdemes lisztbe hempergetni és hirtelen olajba kisütni.Nem megvárni még vissza ereszkedik és gumis lesz.
Így nem lesz a hús fele akkora és jó szaftos lesz. (nem véres!!)Én szakács vagyok egy étteremben és ez frissen sült.Tehát hamar kész van,és finom ,ha így csinálod :)
Oldalast szoktam lábosban sütni:
két bordánként feldarabolva, bőven ellepje a zsír, jó sok vöröshagyma, és hagy süljön legalább másfél két órát /amíg megpuhul/. Víz nem kell alá, mert a hagyma enged eleget, elfogy a hús, lehet zsíroskenyeret is enni.
Szeleteld fel, sózd be, álljon a sóban egy kicsit.
Kb. annyi zsírt olvassz fel, hogy a husi-szeletet kb. feléig lepje el.
(A húst akkor rakd bele, amikor már egy pici darabkát ha beledobsz, az elkezd a zsírban sisteregni és feljön a zsír tetejére.)
Amikor a husit beleraktad, várd meg míg átfehéredik benne az oldala, majd fordítsd meg, és amikor már az az oldal is fehér, akkor önts rá kevéske vizet (kb. 2-3 korty vagy fél pohárnyi, de nem sok) és gyorsan borítsd be! A lángot most vedd alatta közepesre!!!!!
Addig kell (esetleg) pótolni a vizet hozzá, amíg a husi meg nem puhult (villával szúrj bele), amikor puha, födő le, és megvárod, míg (mindkét oldala) szép pirosra sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!