Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Edénybe is leheta gázon...

Edénybe is leheta gázon csinálni sülthust? Mert nem jo a sütöm. Mindenféleképpen zsir kell hozzá meg pici viz? Mert ha olajjal csinálom akkor fröcsköl meg pattog. Több lgyen a viz mint a zsir? és tehetek rá fedőt vagy alufoliát?

Figyelt kérdés
2013. jan. 7. 12:38
 1/9 anonim ***** válasza:
igen lehet serpenyőben, lábasban is sütni húst. sokan így tesznek. zsardékot melegíts, nem kell , hogy égjen, akkor nem fog pattogni. mindegyik oldalát süsd 1-2 percig, majd kevés vizet hozzáadva fedő alatt párold puhára. lehet, hogy közben pótolni kell a vizet. ha teljesen puha, fedő nélkül piritsd meg szép pirosra.
2013. jan. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
*zsiradékot melegíts ( zsír vagy olaj )
2013. jan. 7. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
31%

Sertés húst érdemes lisztbe hempergetni és hirtelen olajba kisütni.Nem megvárni még vissza ereszkedik és gumis lesz.

Így nem lesz a hús fele akkora és jó szaftos lesz. (nem véres!!)Én szakács vagyok egy étteremben és ez frissen sült.Tehát hamar kész van,és finom ,ha így csinálod :)

2013. jan. 7. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
teljesen lepje el az olaj?ha lisztbe hempergetem és olajban sütöm ki?
2013. jan. 7. 13:04
 5/9 A kérdező kommentje:
sertés hosszu karaj csontos husbol akarom.abbol is lehet?
2013. jan. 7. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:
41%

Oldalast szoktam lábosban sütni:


két bordánként feldarabolva, bőven ellepje a zsír, jó sok vöröshagyma, és hagy süljön legalább másfél két órát /amíg megpuhul/. Víz nem kell alá, mert a hagyma enged eleget, elfogy a hús, lehet zsíroskenyeret is enni.

2013. jan. 7. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Karajt is lehet, bár a tarját jobban szeretem, csak szeleteld fel.
2013. jan. 7. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Szeleteld fel, sózd be, álljon a sóban egy kicsit.

Kb. annyi zsírt olvassz fel, hogy a husi-szeletet kb. feléig lepje el.

(A húst akkor rakd bele, amikor már egy pici darabkát ha beledobsz, az elkezd a zsírban sisteregni és feljön a zsír tetejére.)

Amikor a husit beleraktad, várd meg míg átfehéredik benne az oldala, majd fordítsd meg, és amikor már az az oldal is fehér, akkor önts rá kevéske vizet (kb. 2-3 korty vagy fél pohárnyi, de nem sok) és gyorsan borítsd be! A lángot most vedd alatta közepesre!!!!!


Addig kell (esetleg) pótolni a vizet hozzá, amíg a husi meg nem puhult (villával szúrj bele), amikor puha, födő le, és megvárod, míg (mindkét oldala) szép pirosra sül.

2013. jan. 7. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Sült húshoz mindig zsírt használj. Jobb az íze is, és marad pecsenye zsírod.
2013. jan. 7. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!