Tejlevest akarok csinálni. Nekem nincs liszt irva hozzá, de googléba olvastam hogy az mindenféleképpen kell hozzá hogy meg piritom felöntöm pici vizzel a lisztet és ugy teszem a forrásban lévő tejbe. Ti hogy csináljátok? Tényleg kell bele a liszt?
Én kétféleképpen ismerem, egyikbe sem kell liszt.
Kevés - enyhén sós - vizben kifözöm a tésztát, de nem túl puhára.
Közben kevés sóval felfözöm a tejet, beleteszem a leszürt tésztát és néhány percig még együtt melegitem, vigyázva, hogy ne fusson ki. (ez a sós variáció)
Az édeshez a tésztával együtt 1 evökanál vaniliás cukrot és izlés szerinti cukrot teszek.
Rántás szerintem nem kell bele, és izre sem jobb.
A barátom anyukája úgy csinálja a tejlevest, hogy fejtett babot feltesz főni annyi vízzel, hogy ellepje. Általában puha babbal csinálja, aztán önt hozzá annyi tejet amennyit akar és megsózza kicsit. Majd addig főzi így amíg a tej meleg lesz és kész a tejleves. Mást nem szokott bele tenni. Finom! :)
De azért egy jó húslevest sokkal többre értékelek! :) :D
Az igazi tejlevesbe nem tesznek semmit csak tejet.
Valaki tesz bele tésztát vagy babot, vagy zöldséget, krumplit, szilvát, stb-t.
Szerintem a tejleves az olyan mintha csak sima üres lé levest ennél és semmi belevaló nincs benne.
Olyan mint a húsleves hús nélkül csak a lé vagy a tyúkhúsleves tyúkhús nélkül csak lé. Nem az igazi.
Jah, hát sokféleképpen lehet elkészíteni és sokféle recept van hozzá.
Én is úgy tudom, hogy nem kell bele liszt és mi sem szoktunk bele tenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!