Ezek a zöldségek főzés közben ugyanannyi idő alatt puhulnak meg?
Sárgarépa,karfiol,brokkoli és cukkini,amiről szó van.
Ha nem,akkor melyiket tegyem bele előbb?
Köszönöm!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha ugyanakkora méretre vannak vágva, akkor a következő a sorrend:
- répa
- karfiol
- cukkini, brokkoli egyszerre
A cukkini, brokkoli 3-5 perc alatt megpuhul forró vízben, a karfiolnak és a répának kell 8-10 perc is, a nagyobb, keményebb, öregebb répáknak 10-15 perc is kellhet, mire kellően puhák
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Miért is lett lepontozva az első válaszoló ? Tökéletesen leírta a sorrendet.A cukkini a leggyorsabban megpuhuló zöldség, tehát azt kell a legvégén hozzáadni a zöldségraguhoz.
A répa és a karfiol keményebb, nyilvánvaló, hogy azokkal kell kezdeni, majd a brokkoli és végül a cukkini.
Aki másképp tudja, sajnálom, de nem valós a története.
A zöldségek főzési/párolási idejét érdemes megtanulni, és a gyakorlatban hasznosítani, főleg, ha egymással szeretnénk összetársítani őket.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tipp a kérdezőnek : ha zöldségeket párolunk, főleg, ha zöldszínű is van benne, egy késhegynyi szódabikarbónával megőrizhetjük az eredeti friss színüket.Az ízen nem változtat semennyit sem, de a látvány magáért beszél.
A többféle zöldség szakaszos párolását- a főzési idejüket figyelembe véve- érdemes szem előtt tartani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszönöm mindenkinek!
Legközelebb kipróbálom a tippedet. :)
Igen,muszáj leszek megtanulni,ahogy látom. Főleg,hogy egészségesebben szeretnék táplálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!