Miért furcsa a darált sertés hús íze hosszabb fagyasztás után?
Valójában az érdekelne, hogy meddig szabad fagyasztóban tárolni a darált húst, mert ami csak pár hete van benne, és felengedve elkészítem, az teljesen finom.
De ha régebbit (kb fél év) engedtem fel volt egy fura erős "sertés" íze, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak...
A sertéshús fagyasztóban tarthatóság ideje ( a fagyasztó belső oldalán lévő ikonok szerint, most néztem meg )5-8 hónap, tehát elvileg nem szabadna a tidnek sem , hogy valami baja legyen.
Sokan mondják, és én is tapasztaltam ,úgynevezett hűtőszagot", ami esetleg nem kellemes, de semmiképpen nem ártalmas, a húst tekintve.
Különbözőek vagyunk, az érzékszerveink is különbözőképpen működnek, így a szaglás is.
A döntés a tied, hogy még az ízléshatárodon belül van-e.
Röviden a sertéshúsnak fél után sem lehet semmi baja.
Még arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez előrecsomagolt hús volt, és lehet, hogy ennek van köze hozzá, mármint hogy alapból nem volt a legkiválóbb minőségű.
Mert a legutóbb már hentesnél vásároltam és ott darálták le nekem, az finom volt.
Na majd tesztelem, hogy a jobbik fajta kibírja-e a fél évet.
Köszönöm!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem ez valóban Tescos előrecsomagolt volt. Soha többé nem is fogok olyat venni.
Köszi, a segítségeteket! Mindenkinek zöld kéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!