Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért furcsa a darált sertés...

Miért furcsa a darált sertés hús íze hosszabb fagyasztás után?

Figyelt kérdés

Valójában az érdekelne, hogy meddig szabad fagyasztóban tárolni a darált húst, mert ami csak pár hete van benne, és felengedve elkészítem, az teljesen finom.

De ha régebbit (kb fél év) engedtem fel volt egy fura erős "sertés" íze, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak...



2017. márc. 1. 12:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A sertéshús fagyasztóban tarthatóság ideje ( a fagyasztó belső oldalán lévő ikonok szerint, most néztem meg )5-8 hónap, tehát elvileg nem szabadna a tidnek sem , hogy valami baja legyen.

Sokan mondják, és én is tapasztaltam ,úgynevezett hűtőszagot", ami esetleg nem kellemes, de semmiképpen nem ártalmas, a húst tekintve.

Különbözőek vagyunk, az érzékszerveink is különbözőképpen működnek, így a szaglás is.

A döntés a tied, hogy még az ízléshatárodon belül van-e.

Röviden a sertéshúsnak fél után sem lehet semmi baja.

2017. márc. 1. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
*** fél év után sem....stb
2017. márc. 1. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Még arra gondoltam, hogy lehet, hogy ez előrecsomagolt hús volt, és lehet, hogy ennek van köze hozzá, mármint hogy alapból nem volt a legkiválóbb minőségű.

Mert a legutóbb már hentesnél vásároltam és ott darálták le nekem, az finom volt.

Na majd tesztelem, hogy a jobbik fajta kibírja-e a fél évet.

Köszönöm!

2017. márc. 1. 12:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az elözönek tökéletesen igaza van, de emellett elöfordulhat, hogy ha a húszsírtartalma magasabb a megszokottnál, akkor hamarébb lesz szokatlan szaga. Ugyanis a zsír még a fagyasztóban is avasodik, csak lassabban, mint anélkül, az avas zsír pedig elég kellemelten szagú, cserébe nem ártalmas, azaz nem betegszel meg töle - csak szimplán nem ízlik az étel.
2017. márc. 1. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 aperitif ***** válasza:
100%
Saját tapasztalatom, hogy a zsírosabb hús előbb lesz kellemetlen ízű-szagú, mint a sovány, azaz egy darált hús, aminek 30-40% a zsírtartalma, fél év után már "büdös", egy csirkemell szelet meg egy év után is fogyasztható. Vagy a rövidkaraj sokkal tovább bírja a fagyasztóban, mint egy zsírosabb tarja.
2017. márc. 1. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Ne vegyél előrecsomagoltat, a hentesnél daráltasd le, azt látod, milyen húsból van. Egyébként több hónapos tárolásnál valóban kellemetlen "hűtőszaga" lesz a dolgoknak.
2017. márc. 1. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudom milyen ízre gondolsz. Nem a tipikus hűtő ízre. Én is jártam így az előre csomagolt főként tescós darálthússal. Valami fura íze van. Hentesnél vett húsnál nincs gond még hónapok múlva sem. Annyit tehetsz hogy megválogatod hol veszel húst.
2017. márc. 1. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 nemcso ***** válasza:
100%
Rendszeresen vágunk disznót, darálthús is fagyasztóba kerül, de kb. félévesen már "öreg" íze lesz, bármit csinálsz vele. Egyszerűen nem tartható addíg, mivel magas a zsírtartalma + darált az állaga.
2017. márc. 1. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

darált húst 3-4 hónapnál toább nem lehet fagyasztóban sem tárolni


[link]

2017. márc. 1. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Azt hiszem ez valóban Tescos előrecsomagolt volt. Soha többé nem is fogok olyat venni.


Köszi, a segítségeteket! Mindenkinek zöld kéz :)

2017. márc. 2. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!