Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen vegetát vegyek, ha...

Milyen vegetát vegyek, ha finom levest akarok főzni?

Figyelt kérdés

Ennyi a kérdésem.És még valami:

Igaz hogyha vajat is rakunk bele finomabb?Tapasztalt válaszírókat kérek!



2017. márc. 1. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Biztos le leszek pontozva de semmilyen vegetát ne tegyél bele.. Én nem szoktam venni vegetát teli van tartósítószerrel. Helyette 2 szer annyi zöldségfélét teszek a levesbe mint ammennyi alapból járna bele. Nem tudom milyen levest szeretnél főzni. De csak a krémlevesekbe szoktak egy kiskanálnyi vajat tenni ami 80% zsír tartalommal rendelkezik.
2017. márc. 1. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Én sem használok semmit,amiben ízfokozó van. Ezért zöldséglevesekbe csak natúr szárított zöldséget teszek.Ezt használom.
2017. márc. 1. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Lemaradt...

[link]

2017. márc. 1. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Se Vegetát, se Delikátot ne tegyél az ételbe, mert nem lesz jobb ízű vele. Tele van sóval, és mű adalékokkal. Használj valódi fűszereket.
2017. márc. 1. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

A vegetában nincs tartósítószer és adalék, egyedül nátrium-glutamát van benne, ami egyébként egy természetes anyag. Ennek ellenére én is azt mondom, hogy a jó leves (étel) titka a megfelelő mennyiségű és minőségű hozzávaló. Jelesül a levesbe tegyél elég húst és zöldséget.

Nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, mert dupla zöldséggel nagyon meg lehet édesíteni pl. egy húslevest. Csak annyi a lényeg, hogy ne spórolj ki belőle semmit.

2017. márc. 1. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
47%
Akkor semmilyent, leginkább csak friss fűszereket (nem szárítottat) és friss alapanyagokat.
2017. márc. 1. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

"egyedül nátrium-glutamát van benne, ami egyébként egy természetes anyag"


Persze, de pl. a sztrichnin is természetes anyag, mégsem javasolt fogyasztani. Emellett a nátrium-glutamát természetesen elöforduló mennyisége nagyságrendekkel kevesebb, mint ami a vegetában van, és az közismert, hogy nemcsak az összegétel, hanem a mennyiség is igen sokat számít abban, hogy valami jót tesz, vagy árt a szervezetnek, egy kevés (pl 1 teáskanál 1 literre) sótól az ételek jó része ízesebb, de ha nagy adagot (4-5 evökanál 1 literhez) haználnak, akkor egyrészt ehetetlen, másrészt igencsak egészségkárosító lesz.

2017. márc. 1. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
Épp írni akartam, de a #3 megelőzött. Azt használd.
2017. márc. 2. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Semmilyet.

Én nem használok, helyette viszont fűszerezek.

Vajjal viszont nekem minden jobban ízlik, csak elfelejtek venni :D

2017. márc. 2. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!