Milyen vegetát vegyek, ha finom levest akarok főzni?
Ennyi a kérdésem.És még valami:
Igaz hogyha vajat is rakunk bele finomabb?Tapasztalt válaszírókat kérek!
A vegetában nincs tartósítószer és adalék, egyedül nátrium-glutamát van benne, ami egyébként egy természetes anyag. Ennek ellenére én is azt mondom, hogy a jó leves (étel) titka a megfelelő mennyiségű és minőségű hozzávaló. Jelesül a levesbe tegyél elég húst és zöldséget.
Nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, mert dupla zöldséggel nagyon meg lehet édesíteni pl. egy húslevest. Csak annyi a lényeg, hogy ne spórolj ki belőle semmit.
"egyedül nátrium-glutamát van benne, ami egyébként egy természetes anyag"
Persze, de pl. a sztrichnin is természetes anyag, mégsem javasolt fogyasztani. Emellett a nátrium-glutamát természetesen elöforduló mennyisége nagyságrendekkel kevesebb, mint ami a vegetában van, és az közismert, hogy nemcsak az összegétel, hanem a mennyiség is igen sokat számít abban, hogy valami jót tesz, vagy árt a szervezetnek, egy kevés (pl 1 teáskanál 1 literre) sótól az ételek jó része ízesebb, de ha nagy adagot (4-5 evökanál 1 literhez) haználnak, akkor egyrészt ehetetlen, másrészt igencsak egészségkárosító lesz.
Semmilyet.
Én nem használok, helyette viszont fűszerezek.
Vajjal viszont nekem minden jobban ízlik, csak elfelejtek venni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!