Ártézi vízből, tényleg finomabb a húsleves?
Attól függ, mit értesz ártézi víznek?
Magyarországon szinte mindenütt ártézi (=mélyfúrású) kútból kapjuk a vizet.
Az nem mindegy, hogy a vezeték, amihez a te csapod (=kifolyód) csatlakozik, az követlenül a kútból, vagy a várost ellátó víztoronyból szállítja-e hozzád a vizet.
A szolgáltató időszakonként fertőtleníti nem csak a vezetéket, de a víztornyot is, ezek okozhatnak jelentős eltérést a víz minőségében.
Pontosítsunk!
Az 'artézi víz' artézi kútból származik.
Az 'artézi kút' pedig az a fúrt kút, amelyik 'felszállva termel', azaz a rétegnyomás emeli fel a vizet a talajszint fölé!
Szivattyú, vödör nem kell a felszinre hozásához, csak csap, hogy ne follyon állandóan.
Ennek pedig emmi köze a víz minőségéhez.
az én szülővárosomban és a megye nagy részében karsztvíz folyik a csapból. A legfinomabb amit ittam. (palackozzák is egy részét, és ásványvízként kerül forgalomba) Sok különbség nincs a közeli forrásvizekhez képest.
Azóta nem nem lakom a régióba, én a Duna vizét iszom (csapvíz sznob vagyok) és semmivel sem érzem jobbnak az étel minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!