Milyen halból a leg finomabb a halászlé?
Figyelt kérdés
Azert kerdezem mert pl. a pontybol van amikor olyan sár ize van a hal husanak, es a levesnek is, gondolom azert mert a neveldekben, a tavakban az iszapban toltik az idejuket...Nah de esetleg csukabol, vagy valamilyen tengeri halbol? vagy barmi masbol... mi a velemenyetek?2016. okt. 1. 16:27
1/5 anonim válasza:
Szürke harcsából a legfinomabb, de amúrból és kárászból is finom a halászlét lehet főzni.
Tengeri halból még nem próbáltam.
2/5 anonim válasza:
Mi pontyból szeretjük, és az alaplébe némi vegyes apróhal is kerül. Jó helyen kell venni/fogni a potykát, és akkor jó íze is van. A párom pecás, még nem hozott haza iszapízű pontyot.A legjobb a folyami, de normális tavakban, ami nincs eliszaposodva, lehet jóízű halat fogni.
3/5 nemma válasza:
Ki mondta, hogy csak egy féle halat kell hozzá használni! :)
Legalábbis én még nem ettem olyan hallevet, amiben csak kimondottan egy halfaj volt.
4/5 anonim válasza:
Herman Ottó "A MAGYAR HALÁSZAT KÖNYVE" c. művében így ír: A jó halászléhez sok ponty, elegendő harcsa és valamennyi kecsege szükséges. Véleményem szerint halászlé ponty nélkül nincs, tisztán csak pontyból is lehet finomat főzni, de az minden esetre finomabb, mely több féle halból készült.
5/5 anonim válasza:
Az igazán jó halászlé minimum három fajta halból készül, de pl. Tiszánál ettem kimondottam harcsahalászlevet.Ez abból a szempontból jó, mert nincs benne szálka.Csak pontyból is készül, de az íze nem olyan mint amikor többféle hal van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!