Egyszerű, de finom húsleves recept?
Most költöztem el,munka miatt .
Főzögettem otthon,de inkább sütöttem,vagy olyan kajákat amiket kívántam,és a húsleves olyan volt amit nem kellett készítenem,mert az mindig volt.
Viszont most hiányzik az íze.
Nem akartam belevágni,még a sok recept között elveszik az ember,eddig ún. "vegeta" levest készítettem (2 féle répa,tészta,kocka,vegeta),de most készítenék rendeset.
Tudnátok egyszerűen elkészíthető,de finom változatot?
Én nem vagyok egy nagy konyhatündér, jó, ha havonta egyszer főzök, de sztem a húsleves az egyik legegyszerűbb.
Felteszed a húsos csontot főni(én csirkemell csontot szoktam, rakta kis husival, de lehet egyéb csirkéből, láb, nyak, de sertésből vagy marhából is), és a habját mindig szépen leszedegeted - ha nincs megfelelőeszköz, az evőkanál is jó erre. Mikor már nem habzik, akkor beleteszed a zöldségeket, én sárgrépát szoktam, petrezselymet, egy fek vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, ha van, petrezselyemzöldjét, egész borsot és sót. Lehet kapni csomagolt leveszöldségséget is, abban még zeller/karalábé is szokott lenni, ezeket is tehetsz bele - anyukám sosem tett bele, én így tanultam, se sokaknak ez is alap. És tulképp ennyi, pár órat hagyod főni, nem kell rá fedő, ne lobogjon, csak úgy lassan főjön. A végén szűrd le, bár ha csak kettőnknek főzök, én még azt se mindig szoktam, csak kiszedem a húst-zöldséget. Kóstolgasd közben, hogy kell e bele só, tuti érezni fogod.
mi külön szoktuk a tésztát kifőzni. amikor belefőztük akkor gyorsabban megromlott a leves.
amúgy mi csirkecombból szoktuk főzni, majd ezt a combot ki szoktuk venni és kirántjuk.
zöldségből ahogy a kettes írta, de borsót mi nem teszünk bele, hanem karfiolt, 1-2 szem krumplit, kevés zeller karalábé meg némi kelbimbó/káposztalevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!