Ehhez a sütihez főzhetem a krémet vaníliás pudingporból?
Nem nagyon szimpi ez a liszt-tej kombó , amit a receptben írnak. Nem ronthat a krémen, ha inkább 2cs pudingpor + 6-7 dl tejből készítem, ugye?
Technikai oldalról nézve nem rontja el a krémet, ha pudingport használsz, de ízre egész más lesz.
A pudingpor lényegében ízesített rízskeményítö, amiben van pár egyéb adalék is, azért, hoyg elálljon. A kész krém áttetszö, és kicsit zselés jellegü lesz.
Ha (finom)lisztet használsz, az sokkal krémesebb jellegü és stabilabb állagú, illetve az íze is haarozottabb lesz.
Szerintem sokkal jobban jársz, ha az eredeti recept szerint liszttel készíted, pudigporral másmilyen lesz és nem feltétlen jobb, adott esetben éppen ez a változtatás miatt nem lesz harmonikus az egész süti íze.
Sziasztok, gondoltam jelzem, hogy miként sikerültek a dolgok. :)
Pontosan követtem a receptet, illetve füllentek, mert 18 dkg darált dióm volt még, és azt mind beletettem, de elhihetitek, rosszabb biztosan nem lett tőle. DE! Lisztből főztem a krémet. Amikor a kérdést kiírtam, attól féltem, hogy valami szörnyű liszt ízű valamit kapok majd. Nem gondoltam -hiába, nem vagyok még egy konyhai ász- hogy ilyen finom lehet a kész krém. Tegnap már belekóstoltam a krémbe (nem is egyszer), de ma a családi összejövetelen meg tudtam kóstolni teljes egészében is a süteményt. Azt leszámítva, hogy egy icipicit túlsült az alja, tökéletes lett. Mindössze 1 szeletke jutott belőle, akkora sikere volt, hogy mindet befalták. :) Szóval a receptet merem ajánlani mindenkinek, jó kis süti, olyan igazi "nagymamás".
Köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!