Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehhez a sütihez főzhetem a...

Ehhez a sütihez főzhetem a krémet vaníliás pudingporból?

Figyelt kérdés

[link]


Nem nagyon szimpi ez a liszt-tej kombó , amit a receptben írnak. Nem ronthat a krémen, ha inkább 2cs pudingpor + 6-7 dl tejből készítem, ugye?


2017. febr. 23. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
Persze nyugodtan cseréld le..
2017. febr. 23. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
De miért írják lisztből, ha lehetne p.porból is? Mennyivel lehet másabb az íze, egy ilyen lisztes krémnek?
2017. febr. 23. 16:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal finomabb a lisztes, ha jól van ízesítve és habosítva !
2017. febr. 23. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a kettő nem egy, ilyen egyszerű. Semmi baj nincs a lisztessel sem.
2017. febr. 23. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Oké. Még sosem készítettem ilyen lisztes krémet. Azt hiszem megpróbálom. Köszönöm a válaszokat! :)
2017. febr. 23. 17:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Technikai oldalról nézve nem rontja el a krémet, ha pudingport használsz, de ízre egész más lesz.


A pudingpor lényegében ízesített rízskeményítö, amiben van pár egyéb adalék is, azért, hoyg elálljon. A kész krém áttetszö, és kicsit zselés jellegü lesz.


Ha (finom)lisztet használsz, az sokkal krémesebb jellegü és stabilabb állagú, illetve az íze is haarozottabb lesz.


Szerintem sokkal jobban jársz, ha az eredeti recept szerint liszttel készíted, pudigporral másmilyen lesz és nem feltétlen jobb, adott esetben éppen ez a változtatás miatt nem lesz harmonikus az egész süti íze.

2017. febr. 24. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok, gondoltam jelzem, hogy miként sikerültek a dolgok. :)


Pontosan követtem a receptet, illetve füllentek, mert 18 dkg darált dióm volt még, és azt mind beletettem, de elhihetitek, rosszabb biztosan nem lett tőle. DE! Lisztből főztem a krémet. Amikor a kérdést kiírtam, attól féltem, hogy valami szörnyű liszt ízű valamit kapok majd. Nem gondoltam -hiába, nem vagyok még egy konyhai ász- hogy ilyen finom lehet a kész krém. Tegnap már belekóstoltam a krémbe (nem is egyszer), de ma a családi összejövetelen meg tudtam kóstolni teljes egészében is a süteményt. Azt leszámítva, hogy egy icipicit túlsült az alja, tökéletes lett. Mindössze 1 szeletke jutott belőle, akkora sikere volt, hogy mindet befalták. :) Szóval a receptet merem ajánlani mindenkinek, jó kis süti, olyan igazi "nagymamás".


Köszönöm a válaszaitokat!

2017. febr. 24. 19:01
 8/9 A kérdező kommentje:
* A 18 dkg dió a krémbe került, a tésztába annyi, amit a recept ír.
2017. febr. 24. 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Látod, milyen ügyes vagy? Gratulálok!
2017. febr. 24. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!