Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy van az, hogy valaki nem...

Hogy van az, hogy valaki nem tud főzni?

Figyelt kérdés
Ha követed a receptet, akkor az egyszerű vagy közepes ételeket meg lehet csinálni, nem is lehet elrontani

2017. febr. 19. 15:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én hiába segítettem kiskoromban anyukámnak, hiába csináltunk együtt a nagymamámmal tiramisut pl.

Hiába volt meg a recept, egyszerűen elfolyt, pedig minden utasítást igyekeztem betartani.

Volt mikor önállóan néztem ki egy receptet, pl. pogácsa. A receptben az állt: só ízlés szerint. Na most nekem nem volt tapasztalatom korábbról, tettem bele amennyit gondoltam még a tésztát is megkóstoltam. Ehetetlenül sótlan lett.

Vagy almáspite: süssük x ideig x fokon, majd néha ellenőrizzük tűvel. Ellenőriztem, még ragadt, majd újra ellenőriztem, még mindig nem volt az igazi. Csak épp azt nem írta a recept, hogy idővel vegyük lejjebb a hőfokot, mert az alja elkormolódik (mint nekem) mire a belseje megsül. Ezeket a dolgokat ki kell tapasztalni, amíg ez nincs meg addig hiába.

Idővel már jobban megy, ha készítek valamit akkor általában hozzá írom miből mennyi a megfelelő arány hogy legközelebb már tudjam. Ha új dolgot készítek akkor megnézek előtte 4-5 receptet és összevetem őket.

Viszont volt régen egy barátom akinek az anyja már 40 felett volt, de hihetetlen rosszul főzött. Nála az volt a gond, hogy lusta volt elővenni egy receptet, fejből dolgozott. Így került a túrós tésztába mazsola vagy a grízes tésztába így nem került gríz, mivel utólag realizálta hogy az kimaradt.

Apukám hasonlóan főz, szerencsére csak ritkán. Nem használ receptet, nagyjából tudja mik a hozzávalók. Így a rakott krumpliból maradt már ki a tojás, de a grízes tésztát is készítette már zsemlemorzsával. Egyszerűen még a rántott húst is elrontja, vagy rosszul panírozza be vagy nem süti át, legutóbb egy marhapörkölje volt totál nyers.

A mostani anyósjelölt azért főz rosszul, mert ugyan tudja a jó recepteket, de saját ízlése szerint varjálja: elfűszerezi, a rizsbe mazsolát rak, vagy épp nála a rántott hús=kenyérbunda.

Tehát több oka lehet: tapasztalatlanság, szétszórt nemtörődömség vagy épp önfejűség.

2019. dec. 15. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!