Milyen másodikot szoktatok főzni vagy sütni?
Főként borsó-, krumpli-, paradicsom-,gulyás-, tojás-, fokhagymakrémleves,babgulyás, tárkonyos csirkeragu mellé miket szoktatok csinálni?
Én pl különböző tésztákat (mákos, tojásos, túrós, krumplis, sajtos tejfölös sonkás)
Spagettit, tepsiben sült kolbászt, hurkával és krumplival, rakott krumplit, fánkor, lángost, pizzát, palacsintát, amerikai palacsintát, tarhonyás húst, halat, rizst, rizibizit, fasirtot
De már kéne egy kis változatosság :)
Huu, sok félét.
ha édes: aranygaluska, pirog édes töltelékkel, rizskoh, mákos/diós guba, máglyarakás, vargabéles, szilvásgombóc, túrógombóc, nudli
Sós: pirog sós töltelékkel(gomba, dinsztelt káposzta, csirkehús, darálthús), töltött lángos, lasagna, gyros, főzelékek, húsos tészta, zöldséges tészta, töltött krumpli, töltött padlizsán, hercegnő burgonya, kínai édes-csípős csirkefalatok zöldséges rizzsel, rántott gomba/karfiol, rozmaringos burgonya, lacikrumpli, különböző tokányok, rakott kel, rakott savanyúkáposzta.
Ezek a mi kedvenceink, így sűrűn vannak.
Sokfélét. Igyekszem változatosan főzni és szeretek kísérletezni új ételekkel. Legelőször a pörkölttel kezdtem,sokáig pörkölt volt a menü mert azt nem rontottam el egyedül. Szétszórt is voltam - terhesség eleje - nem volt jó ötlet, ha én főzök, de nem adtam fel. Sokáig az ízesítés se ment aztán rájöttem, hogy nem is nehéz ez, ha azt nézzük, hogy a csak követni kell az utasításokat. Leírom egy füzetbe mikor mit főzök, és a receptet is aztán lépésről lépésre követem. Mostanában csináltam borsós tokányt tésztával, kaszás levest, csülköt pékné módra, fasírtot, salátákat, a héten ezeket főzöm.
Ma szicíliai spagetti, holnap hagymás bab mert este Piedone film lesz, és csak este érünk haza. Kedden valami laktatósabb lesz, szerintem töltött csirke párolt zöldségekkel, szerdán csinálok paradicsomlevest, marad még a csirkéből és mákos gubát sütök vaníliapudinggal. Csütörtökön borsófőzeléket tükörtojással, péntekre pedig töltött krumplit terveztem ha párom kéri, sütök le hozzá kolbászt káposztaágyon. Szombaton husileves, rántott csirkemell vegyes körettel vasárnap a maradék.
Nem értem miért lett lepontozva az első válaszoló, amikor teljesen jókat írt...A második válaszoló is, de őt békén hagyták (eddig ).
Én nagyon szívesen olvasnám a lepontozó társaság ötleteit pl.
A magam részéről csak annyit, hogy hasonlóképpen, akár a kérdező, akár a két válaszoló írt eddig, viszonylag változatosan, a fő irányelv, hogy egy gazdag, tartalmas leves után biztos, hogy valami tésztaféle van édes vagy sós, a leves jellegétől függően.
Nem vagyunk annyira levesesek, hogy mindennapos legyen, így legtöbbször- főleg hétközben- csak un. "második" van, vagyis csak egytálétel jellegűt főzök.
Állok elébe a lepontozásnak... :/
Kedves utolsó, én sem értem hogy miért lettek lepontozva az eddigi válaszok. :(
Én mindenkinek zöld kezet adtam, szerintem hasznosak voltak a válaszok :)
De én is kíváncsi vagyok, hogy a lepontozók mit és hogyan sütnek - főznek..;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!