Ti egy vendégségben elfogyasztanátok ezt a menüt?
Előétel: fokhagymakrémleves
Főétel: sült csirkecombok fűszeres krumplival és baconbe tekert zöldbabbal
Desszert: mákosguba vaníliasodóval és sült almával
- Levesnek meglehet, hogy inkább 2-3 karalábot (vagy valami egyéb zöldséget) vennék, és abból a krémlevest.
- A csirkecomb tökéletes, de mellé inkább párolt vegyes-zöldség-keverékes köretet készítenék serpenyőben.
- A mákosguba helyett készíts rizskoch-ot, a vaníliasodó a fahéjas sült almával ahhoz is tökéletes.
De egyébként jó az eredeti ötlet is
A fokhagymakrémleves kihagynám: a fokhagyma nem vendégekbe való, a krémlevesek meg igazából pempők, még akkor is, ha most divatosak.
A főételből elhagynám a krumplit, és valami egyéb zöldséget adnék a zöldbab mellé. Fölösleges állandóan húst enni krumplival, ez valami magyar becsípődés. Az én gyomrom nem is bírja el.
A mákos guba nem desszert. Azt egy raguleves után adják, kvázi második fogásként, tehát az nem nasi, hanem étel. Cseréld le.
Jelentem, nem bonyolítom túl, férjem megtalálta a tökéletes receptet, ma kipróbáltuk. Kolbásszal töltött karaj lesz, ugyanis 1 kg karaj 900 ft, egy szál kolbász 520 a piacon a kedvenc hentesünknél, hagyma, krumpli van, jó kis krumplipüré mellé, házi savanyúság :)
Ma teszteltük, nagyon finom. Ezután semmi nem kell, mert megeszik és tele vannak egy szelettől is :D így nem levesezek, desszertezek
Én örömmel, imádom a fokhagymát minden mennyiségben, és mindent, ami mákos.
Viszont csak nagyon jól ismert embereknek adnék fokhagymaleveset, mert azért annak van egy illata :), szóval, akikról tudom, hogy nem gond nekik.
A mákos dolgokkal hasonló a helyzet, csak nem a szaga, hanem a fogakra ragadt mák miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!