Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti egy vendégségben elfogyaszt...

Ti egy vendégségben elfogyasztanátok ezt a menüt?

Figyelt kérdés

Előétel: fokhagymakrémleves

Főétel: sült csirkecombok fűszeres krumplival és baconbe tekert zöldbabbal

Desszert: mákosguba vaníliasodóval és sült almával


2017. febr. 14. 17:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
52%

- Levesnek meglehet, hogy inkább 2-3 karalábot (vagy valami egyéb zöldséget) vennék, és abból a krémlevest.

- A csirkecomb tökéletes, de mellé inkább párolt vegyes-zöldség-keverékes köretet készítenék serpenyőben.

- A mákosguba helyett készíts rizskoch-ot, a vaníliasodó a fahéjas sült almával ahhoz is tökéletes.


De egyébként jó az eredeti ötlet is

2017. febr. 15. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/30 anonim ***** válasza:
65%
Előételt cserélném vichyssoise-ra, nem olyan markáns az íze, mint egy sima fokhagymakrémlevesnek, meg jampizni is lehet vele, hogy ilyeneket ismersz. Adnék hozzá pirítóst rásütött sajttal, viszont a főételnél hanyagolnám a krumplit, helyette inkább karfiol vagy sárgarépa mehetne a zöldbab mellé, vagy lecsereléve az egész köretet baconbe tekert spárga hollandi mártással. Desszertnek keress valami könnyű pohárkrémet, pl mille feuille alapot több sodóval öntesz nyakon, a lapokat meg beletöröd egy nagyobb szájú egyenes pohárba. Ezek közül mindet hótegyeszerű elkészíteni, viszont legalább kicsit ki tudsz lépni a magyar konyhás zabáltatásból.
2017. febr. 15. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/30 anonim ***** válasza:
20%

A fokhagymakrémleves kihagynám: a fokhagyma nem vendégekbe való, a krémlevesek meg igazából pempők, még akkor is, ha most divatosak.


A főételből elhagynám a krumplit, és valami egyéb zöldséget adnék a zöldbab mellé. Fölösleges állandóan húst enni krumplival, ez valami magyar becsípődés. Az én gyomrom nem is bírja el.


A mákos guba nem desszert. Azt egy raguleves után adják, kvázi második fogásként, tehát az nem nasi, hanem étel. Cseréld le.

2017. febr. 15. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/30 anonim ***** válasza:
35%
Fánkot ne adj harmadik fogásként, az sem desszert. Egy tartalmas leves után második fogás az is, nem nasi komplett két fogás után, amiből az egyik húskrumplival.
2017. febr. 15. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/30 anonim ***** válasza:
74%
Csak a foetelt, laktozerzekeny vagyok.
2017. febr. 15. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/30 A kérdező kommentje:

Jelentem, nem bonyolítom túl, férjem megtalálta a tökéletes receptet, ma kipróbáltuk. Kolbásszal töltött karaj lesz, ugyanis 1 kg karaj 900 ft, egy szál kolbász 520 a piacon a kedvenc hentesünknél, hagyma, krumpli van, jó kis krumplipüré mellé, házi savanyúság :)

Ma teszteltük, nagyon finom. Ezután semmi nem kell, mert megeszik és tele vannak egy szelettől is :D így nem levesezek, desszertezek

2017. febr. 15. 13:40
 27/30 anonim ***** válasza:

Én örömmel, imádom a fokhagymát minden mennyiségben, és mindent, ami mákos.

Viszont csak nagyon jól ismert embereknek adnék fokhagymaleveset, mert azért annak van egy illata :), szóval, akikról tudom, hogy nem gond nekik.

A mákos dolgokkal hasonló a helyzet, csak nem a szaga, hanem a fogakra ragadt mák miatt :)

2017. febr. 16. 03:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/30 anonim ***** válasza:
A karfiolt sokan nem szeretik, és sokaknak, főleg férfiaknak nem köret, ami csak zöldség :) Szerintem tökéletes az eredeti köret.
2017. febr. 16. 03:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/30 anonim ***** válasza:
Aztán amikor 40 éves korukban pélóig lóg a sörhas, akkor már mindegy is, lehet kérni a dupla adag hasábot köretnek.
2017. febr. 16. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/30 A kérdező kommentje:
Az én párom szereti a párolt zöldségeket is köretnek, plusz a receptdarálón láttam anno a karfiolos krumplipürét, az is ízlik neki.. igyekszek változatosan főzni pl, ha egyik nap hús van, másnap zöldséges lesz ill mi nyáron főleg zöldségekből áll az étrendünk, mert a kertünkben sok a patiszon, cukkink, padlizsán, paradicsom, paprika, uborka. Tavaly egy egész füzetet teleírtam nyárra, azokat főztem sorra..ilyenkor nehezebb a dolgom, de ez szerintem jó ötlet. Ettől nem lesz senkinek fokhagyma szaga és mákos a foga.. és nagyon mutatós étel is, ha jól van elkészítve :)
2017. febr. 16. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!