Ti egy vendégségben elfogyasztanátok ezt a menüt?
Előétel: fokhagymakrémleves
Főétel: sült csirkecombok fűszeres krumplival és baconbe tekert zöldbabbal
Desszert: mákosguba vaníliasodóval és sült almával
#6-os 17:32 jó dolgokra hívta fel a figyelmedet.
(és nem, egyáltalán nem arról van szó, ki szereti, ki nem, mert akkor ez lett volna a kérdés. A kérdés az volt, hogy egy vendégségbe ki enné meg)
Függ a vendégség hangulatától is, mennyire ünnepi, mennyire családias, de megkerülhetetlen tény, és kiváló meglátás, hogy a fokhagymától büdös az ember szája, a mák meg igenis zavaróan a fogak között maradhat, úgyhogy egy olyan vendégségben, ahol nem fesztelen felszabadult a hangulat, hanem pl kötelező jópofáskodás meg udvariaskodás várható, ezek kimondottan zavarba ejtő fogások lehetnek, amiket ezen okok miatt simán kihagynak a vendégek!!!
Lehet, hogy otthon 2pofára zabálnák, de ha a gyakorlatból indulunk ki, az más képet mutat!
Az éhes ember pedig feszült és ideges, az meg elég szar alaphangulat egy vendégségben.
" nem a fogmosásról van szó hanem hogy szeretik-e az ízét "
És ezt így saját fantáziádból találtad ki, vagy privát üzenetet küldött a kérdező?
Mert én pont nem azt látom a kérdésben, hogy az ízéhez mit szólnának a válaszolók, hanem hogy egy vendégségben előnyösök e ezek az ételek.
Hmm, a fánk nagyon jó ötlet, gondoltam már rá, hogy sütni kéne.
A csirkecomb az marad, mert olcsóbb, mint a csirkemell és 9 embernél ez így gazdaságosabb.
Nem családi összejövetel lesz, hanem baráti, de nemrég telefonált sógorom, hogy lehet keresztlányunknak a névnapja szombaton lesz, így most várunk. De jó lenne tudni, melyik lesz, mert keresztlányomnak meg én sütöm a tortát pénteken... és akkor nem kell kajával készülni. Csak abból is csinálni kéne egy próbasütést előtte.
A kérdező ismeri a meghívott vendégeit, neki kell eldöntenie a menüt.
Nem az volt a kérdés, hogy ki mit enne és tenne helyette...
Én a baráti körömet ismerem, és olyat főzök nekik, amit tudom, hogy szeretnek, és nincs orrhúzás, finnyáskodás.
Ha valakiről tudom, hogy pl vegetáriánus, vagy valamilyen étel intolarenciája van, természetesen figyelembe veszem, neki más ételt készítek ilyenkor.
A válaszom a kérdésre, igen, semmi gondom sincs a menüsorral.
Szeretik a húst, viszont én meg szeretem őket mindig lenyűgözni, mert a társaságból a lányok csak odatesznek egy adag hurkát sülni és ennyi. Férjem mondta, hogy elég lenne ez nekünk is, de én szeretek is meg tudok is főzni, ezért gondoltam erre ez szintén olyan étel, amit megesznek, csak a köret van kissé másképp készítve. Erről tudom, hogy megennék, ez azért marad.
A levest átgondolom és a mákosgubát, mert eszembe se jutott a fokhagymaszag ill a mák a fogak közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!