Zabpehelyliszt sütés során hogy viselkedik másképp mint a sima liszt?
Figyelt kérdés
2017. febr. 8. 12:39
1/4 anonim válasza:
Sokkal több folyadékot vesz fel, ezáltal jóval szárazabb lesz a végeredmény.
A sikértartalom miatt muszáj keverni normál liszttel, vagy adni hozzá sikért.
2/4 anonim válasza:
Mivel ez is teljes-kiőrlésű, benne van a korpa is. Az csak dagad a víztől, de nem sűrít, Ahogy az első írta, hiányzik belőle a sikér. Ezért kell fehérliszttel vagy sikérrel keverni.
3/4 anonim válasza:
Kelt tésztának nem jó, hisz nincs benne glutén.
Remekül tudok kizárólag zabpehelyliszttel sütni (vagy egy isler- és egy sütőporos kenyérreceptem, ami rá alapoz), de kelesztett tésztánál eszembe se jutna önállóan (bár olyan receptet is láttam már, fogalmam sincs, az mit csinálhat).
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :) 3-as esetleg le tudnád írni azt a két receptet? Én is próbálkoztam linzertészta, de nekem nem sikerült :)
2017. febr. 8. 19:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!