Ki mit szokott reggelizni? A tojás-szalonna reggeli tényleg nem divat Magyarországon?
Szerintem sokan esznek olyasmit reggelire. Én pont nem.
Általában tk kenyérből pirítóst, avokádót, uborkát, paradicsomot, salátát, sajtokat eszek. Néha zabkását növényi tejjel, vagy gyümölcs-chia shake-et vagy smoothie-t.
Elég változó, hogy mit reggelizem, erősen függ a reggel jellegétől is (pl. hajnali munkába indulás előtt vs. vasárnap, ráérős délelőtt során).
De kb. ezek közül szoktam valamit: szendvics, melegszendvics, müzli tejjel, kalács vajjal / lekvárral / kakaóval, pirítós magában / vajjal / lekvárral / nutellával / teával, péksütemény (pl. kakaóscsiga, túrós táska), tojásrántotta, tükörtojás...
Ez szerintem nem divat kérdése. Szokás, ízlés, fizikum is befolyásolja, hogy ki milyen gazdag, vagy egyszerűbb reggelit fogyaszt.
Míg anno panelban laktam, már reggel 6 órakor jött a szellőzőn keresztül a hagymás-szalonnás rántotta illata, meg a lépcsőházban is terjengett.
Nincs ezzel semmi baj, aki bírja reggel az ilyen nehéz kaját, de én valahogy nem kívántam még szagolni sem.
A magam részéről beérem egy magvas zsemlével, amihez natúr joghurtot, kefírt, vagy egy pohár tejet eszem/iszom.
A cég előtt szokott állni reggel egy mozgóárus pék, isteni friss pékáruval, nagy a csábítás... :)
Egyszer kértem a magvas zsemlémet, mire a fickó azt mondta "sajnos elfogyott, csak ez a korpás biszbasz van"
Jó, kösz, akkor kérek egy korpás biszbaszt. Páran álltak még a sorban a kollegák közül, hótra röhögték magukat, és sokáig cukkoltak vele.Jó napunk volta aznap :D
Attól függ,hogy hétvége vagy hétköznap.
Hétköznap valamilyen péksüti,túrórudi.
Hétvégén tükörtojás, hagymás szalonnás rántotta, szalonnás sült krumpli, szalonna almával vagy paradicsommal,melegszendvics,bundáskenyér,piritós kenyér,lekváros kenyér,mézes kenyér,zabkása
Hogyne lenne divat.
Ha itthon vagyok (kamionos vagyok) hétvégén szinte mindig sült sonka, szalonna, tojás a menü, sokszor még hozzá sült krumpli, sült gombafejek, sült paprika vagy ami még eszembe jut vagy van éppen a hűtőben. Afféle english breakfast - szerűt is szoktam csinálni néha.
Vagy hosszában felvágok egy nagy ciabattát, megkenem két - három háromszögletű sajttal, megsütök kb. fél kiló húsból szeleteket, ráteszem, plusz savanyú, zöldségek, hagyma karikára vágva rá. Ez már egy derekas szendvics, előtte egy kupica pálinka, hozzá két - három sör. Így már ki lehet bírni ebédig.
Amit az előző ír, azzal semmi bajom, de van, aki szereti a zabkását és a tk kenyeret, mert igencsak ízlik neki, ez még nem jelenti azt, hogy ne sütiken s fehér rizsen élne több, mint félig :)
De van, akinek nem jó a sok gyors szénhidrát.
S van, akinek tökmindegy a kenyér színe és rosttartalma, így se, úgy se jó neki.
Én sosem reggelizem, de a szalonnás tojás az teljesen korrekt, legalábbis jó minőségű szalonnával (a megfelelő tartást értem alatta, szerintem számít, bár nekem kb. mindegy, nem eszem ilyesmit).
Ebédre eszem rántottát, de szalonna nélkül. Szálkásítok s erre nekem kiváló, laktató, tápanyagdús, finom étel. Az egyik kedvencem.
Amíg a paleó volt a divat, addig szinte ez volt a kötelező. Most a vegánság, így nyilván nem.
Az átlag meg leginkább semmit nem eszik, ugyanis híres nemzet vagyunk a reggeli elhagyásáról és az esti bezabálásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!