Milyen szalonna kell a hamburger húsba?
Sziasztok!
Elvileg több receptben is az van írva, hogy a marhafaggyú helyettesíthető szalonnával. De milyennel? Füstölt házi szalonna jó bele?
SEMMILYEN.
A hamburgerhúsba nem sovány marhahaú kerül megdarálva, külön faggyút nem kell beletenni, csak akkor, ha sovány, színhúsból készítik - ami enyhén szólva is értelmetlen dolog.
Ha sovány húsból akarsz hamburgert készíteni, akkor abba legfeljebb friss, nyers, nem füstölt, nem sózott, nem fözött szalonna - azaz csak zsírszövetböl álló hús tehetö bele.
Igen, eredetileg marhafaggyú kell bele, ha túl száraz a marhahús. Ha sikerül kifognod marhavesét, azokban jókora, ökölnyi faggyú van, ami a hamburgerhúsba kell.
Ha nem jutsz hozzá, akkor, az első válaszoló szerint járj el.
Vagyis semmi, füstölt, pácolt szalonna, csak színtiszta (ipari ) szalonna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!