Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok nekem mondani egészsé...

Tudnátok nekem mondani egészséges ételeket amiket ti szerettek?

Figyelt kérdés

Néztem pár oldalt..najó vagy 20 "diétás" címszóval ellátott oldalt tuti átgörgettem és úristen.. talán találtam 5 olyan kaját amit meg is csináltam és finom is volt.Biztos velem van a baj.De hát ez van.Próbálkozok máshogy mégpedig kikérem a ti véleményeteket.

Szóval az lenne a kérdésem hogy tudnátok e nekem segíteni?

Fel tudnátok sorolni egészséges reggeliket,ebédeket,vacsorákat?

Amiket ti szerettek amik szerintetek finomak.Esetleg linkelnétek hozzá receptet?

2016. júl. 28. 16:48
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

Nem szoktam ilyen oldalakat nézni. Tudom, mi hizlal, és mi nem, és az alapján válogatok alapanyagot.

Sovány sonka nem hizlal reggelire, sem a gyümölcs, sem a főtt tojás, sem a sült, ha nincs tele zsiradékkal. A péksütemény viszont hizlal, ne egyél hozzá kenyeret. A müzli hizlal, a tejtermékek is.

Ebédre húst kell sütni, de sosem bő olajban meg panírban, hanem grillen vagy sütőben, vagy szósszal. A krumpli is egészséges és diétás, amíg nem nyomod tele zsírral, vagyis sütöd olajban, pürésíted egy jó nagy adag vajjal, vagy miután egészben megsütötted, rá nem dobsz egy jó adag vajat és reszelt sajtot.

A zöldségek fogyókúrásak mind, ezerféle kaját lehet belőlük csinálni, most épp a lecsónak van szezonja...

A lecsó persze vacsorára is jó.

2016. júl. 28. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én pl szeretem a párolt padlizsánt cukkinit egy kisolivaolajjal meghintve meg a salátákat almaecettel olivaolajjal meg locsolva +bele feta meg mozarella sajt ugy nem tudom mennyire egészséges de finom.. meg a párolt zöldségeket piritott csirkemellel ...
2016. júl. 28. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hosszú ideig diétáztam úgy, hogy csirkemell csíkokat pirítottam egy serpenyőben 1 mokkáskanálnyi olivaolajon, egy másik serpenyőben meg különböző zöldségféléket.Általában 3 félét egyszerre, hogy mindig változatos legyen. Vacsorára és másnap a munkahelyemen is ezt ettem. Reggelire pedig csak gyümölcsöket.

nagyon jól éreztem magam akkor a bőrömben, szépen mentek le a kilók.

Persze sok friss salátát is fogyasztottam.

2016. júl. 28. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:
48%

Fú mi eleve nagyon egészségesen étkezünk, és el sem tudnám képzelni máshogy. Imádok főzni és enni is :)

Ma pl. kókusztejes zöldbabos-gombás curryt készítek kuszkusszal.

Imádom a zöldségkrémleveseket - liszt nélkül, vagy krumplival vagy szójatejszínnel sűrítve - citromos cukkinikrémleves, gorgonzolás-fehérboros burgonyakrémleves, mozzarellás-bazsalikomos paradicsomkrémleves, kapros sütőtökkrémleves, narancsos vöröslencsekrémleves,stb, nyammi

Főételekből pl. tejfölös-gombás vöröslencse rukkolával, kuszkusz vagy bulgur grill zöldségekkel, ratatouille, rakott padlizsán-paradicsom-mozzarella tornyok, fetával töltött cukkini, zöldséglasagne tészta helyett cukkinilapokból, cukkini/répatészta fehérboros-erdei gombás mártással, sushi, miso leves, szezámmagos tofu, almás-kecskesajtos rakott krumpli, fűszeres túróval töltött gombafejek/paprika/paradicsom, brie-vel töltött articsóka, spenótos omlett, padlizsán-cannelloni ricottával, paradicsommal, spenóttal, a végtelenségig tudnám sorolni :)

reggelire, ebédre

szója/mandula/kókuszjoghurt zabpehellyel, friss gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű kenyér, hummusz, olajbogyó, olajos magvak (kesu, dió, mandula, stb.), aszalt paradicsom, szárított kókusz, saláták pl. tzatziki, paradicsom-mozzarella-olajbogyó, görög sali, rizzel töltött szőlőlevél, tükörtojás, knäckebröd túrókrémmel, stb.

2016. júl. 28. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudom, mi hizlal, a kalóriatöbblet. De azt is tudom, nekem mi egészséges.

A napszak nekem nem számít, az étel az étel, reggelre nem jó az inzulin megdobása, de akkor úgysem eszem.

Szinte minden zöldség- és tojásétel megfelel a kritériumoknak számomra. Sült káposzta, rántotta, töltött tojás, zöldségcurry, piskóta (nem liszttel készítem és normál cukrot sem eszem, de úgyis tojás a normális piskóta zöme, ugyanúgy működik így is) s millió egyéb.

A páromnak is ízlik sok ételem, de ő már belebetegedne, ha az én stílusomban enne s nem alapozna gyors szénhidrátra...

Mi szerinted az egészséges és a finom? Anélkül nehéz segíteni...

2016. júl. 28. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!