Miért lesz a piskótám csípős ízű?
Teszek bele különböző liszteket, keverem a fehéret a teljes kiőrlésűt, durumot.
Teszek bele eritritet vagy nyírfacukrot, most eritrit van benne csak.
A többi hagyományos, sütőpor, pici só, tojás...
Váltogatom a liszteket, emiatt talán nem az a hunyó. lehet, hogy az eritrit túl sok benne? Azért csípheti a nyelvet?
nyírfacukor és a sütőpor együtt
eritritnek nincs mellékíze, legalábbis nekem ez az egyetlen édesítő, ami bejön pont ezért, kolléganőmnek dettó, az összes többinek szerintem mellékíze van
zsizsikekre az a megoldás, hogy fogsz mindent és kidobsz, kifertőtleníted az összes konyhaszekrényt és tárolóedényt, soha nem rakod el sem a sodrófát, sem a deszkát nedvesen vagy lisztesen (mondjuk, a jelen helyzetedben a legjobb dolog lenne kidobni mindkettőt és venni szilikont belőlük vagy újat)
és fertőtlenítő festés - amíg ezt nem csinálod meg, mindig vissza fognak jönni
illetve megelőzésnek üveg tárolóedények, amint megveszel valamit öntsd át egy ilyenbe mondjuk:
vagy csatosüvegbe
"8 dl liszt van ebben a piskótában "
Ez nem elírás?
Majd' 1 liternyi liszt? Az nagyon sok! 8 dl liszt kb 60 deka, annyi 30 tojáshoz kell!
Ha nem elírás, akkor biztos nem a sütőpor, 30 tojáshoz 1 cs. meg se kottyan.
Ha elírás, és 8 deka liszt, az 4 tojásos piskóta, akkor lehet a sütőpor a hibás, ilyen mennyiséghez, 1/2 - 1/3 cs por is elég.
vagy csatosüvegbe"
Vagy sima befőttesbe. Én nagyobb befőttes üvegben tartom az ilyen dolgokat.
Mert sütőport tettél bele és rengeteget.
A magyar piskótába eleve nem kell sütőpor.
Köszi a válaszokat, elég megosztó :-)
A piskóta receptem 1 bögre = 2,5 dl
a receptben
3,5 bögre liszt kell tehát tényleg majd' 1 liter
1 cs sütőpor 1,5 bögre cukor
2 tojás
1,5 bögre tej
fél bögre olaj
csipet só
Ezeket összekeverni csak úgy simán, bele a tepsibe, és jöhet a "gyümölcsszórás"
Ez nagyon jó piskóta lesz, nagy tepsi. Talán túl vastag is.
Legközelebb kitesztelem akkor a piskótát.
Eritrit helyett rendes cukor lesz.
Sütőport majd kis mennyiségű piskótával letesztelem, hogy van-e hatása.
A zsizsikekkel 3 különböző lakásban is találkoztam már, CBA-s fehérliszttel is vittem haza már! Szóval fehérlisztben is megél! Az edények meg minden cucc változott időközben, szóval nem a konyhaszekrény, sem az edények nem vitték tovább. Hanem a boltban vásárolt lisztben volt mindig :-( újonnan és terjedt át minden más lisztre :(
Csatos meg csavaros üvegben tárolom a liszteket, zsemlemorzsát, búzadarát, ikeásban meg kéktetős csatosban. Így ezzel az a szerencse, hogy legutóbb ugyan a búzadara 2 üvegbe volt szedve, de csak abban a két üvegben mászkáltak a bogarak, sehol máshol, ezt megúsztam most könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!