Miért lesz a piskótám csípős ízű?
Teszek bele különböző liszteket, keverem a fehéret a teljes kiőrlésűt, durumot.
Teszek bele eritritet vagy nyírfacukrot, most eritrit van benne csak.
A többi hagyományos, sütőpor, pici só, tojás...
Váltogatom a liszteket, emiatt talán nem az a hunyó. lehet, hogy az eritrit túl sok benne? Azért csípheti a nyelvet?
Most éppen daráltam bele lenmagot, de a múltkor nem, és akkor is csípős volt. Esetleg liszt elromolhatott? Többnyire új lisztek a boltból, talán csak a fehér ami régebben állhat itthon.
A sütőpor? az azt jelenti, hogy talán a sütőportól csípős?
Meg még az jutott eszembe, hogy én a liszteket a boltól rögtön mélyhűtőbe teszem 2 napra, a zsizsik miatt. Többször volt az élősködőkből bajom.
Azóta csak a búzadarában volt elzárva üvegben, az épp nem volt mélyhűtőben.
Esetleg a mélyhűtő és kiolvadás miatt lehet elromlott a liszt ??
Sok a sütőpor.
Amúgy a lisztet nem kell fagyasztani.
Véletlen lehetett, hogy volt ilyen problémád, egymillióból 1 ilyen van.
nekem minden receptemben van sütőpor írva
valami 8 dl liszt van ebben a piskótában 1 csomag sütőporral
Passz, amiket írtál, azok zömétől szerintem nem szabadna csípősnek lennie (minddel van tapasztalatom. jó, durumliszttel nem, de az elég közel áll a többi búzaliszthez). A túl sok sütőport tudom csak elképzelni, bár az nekem nem csípős, hanem borzalmas sütőporízű.
Az erősen tojásos sütikbe tényleg teljesen felesleges a sütőpor. Rengetegszer sütöttem piskótát, de sütőport soha nem raktam bele (s szódabikarbónát sem, mert én sütőport eleve nem használok :)), ahogy anyám és nagyanyám sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!