Egy kedves ember segítene nekem ezt a sajttorta receptet lefordítani?
Nagyon hálás lennék érte.:)
Pinteresten találtam a receptet:)
2 cups sugar
1-3/4 cups all-purpose flour
3/4 cup cocoa
1-1/2 teaspoons baking powder
1-1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
2 eggs
1 cup milk
1/2 cup vegetable oil
2 teaspoons vanilla extract
1 cup boiling water
For no-baked Oreo cheesecake filling:
1 1/2 cups heavy whipping cream
8 oz. Cream Cheese-softened
3/4 cup powdered sugar
12 Oreo Cookies- coarsely crushed
For milk chocolate ganache:
8 oz. milk chocolate-finely chopped
1 cup heavy whipping cream
For garnish:
1/2 cup chocolate chips
3/4 cup whipped cream
Instructions
To make the cake:
Preheat the oven to 350°F and grease two 9 inch round baking pans and line the bottom with parchment paper.
In a large bowl stir together sugar, flour, cocoa, baking powder, baking soda and salt.
Add eggs, milk, oil and vanilla and mix on medium speed 2 minutes.
Add boiling water and mix until it’s smooth.
Divide batter into 2 prepared pans and bake 30 to 35 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean.
Cool 10 minutes in the pans, than remove from pans to wire racks upside down (this flattens domed cakes) and cool completely.
To make the filling:
In a large mixing bowl mix heavy whipping cream until firm peaks form.
In another mixing bowl beat cream cheese and sugar until it’s smooth.
Combine cream cheese and whipped cream and stir in crushed Oreo.
To make the ganache:
In a sauce pan over a low heat melt chopped milk chocolate, remove from the heat and stir in heavy cream. Stir until it’s smooth and pour over the cake. (if it’s too runny cool it a little until ganache is thickened but still thin enough to drip down the sides of the cake).
To Assemble the Cake:
Spread filling on bottom layer of cooled cake, carefully place the second layer on top of filling, then spoon chocolate ganache on top of the cake. Garnish with chocolate chips and whipped cream if desired.
Nagyon köszönöm;)
A tészta:
2 csésze cukor
1-3/4 csésze általános liszt
3/4 csésze kakaó
1-1/2 teáskanál sütőpor
1-1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csésze forró víz
1 teáskanál só
2 tojás
1 csésze tej
1/2 csésze növényi olaj
2 teáskanál vanília kivonat
1 csésze forró víz
A krémhez:
1 és 1/2 csésze keménnyé vert tejszínhab
kb. 16 evőkanál krémsajt
3/4 csésze porcukor
12 Oreo összetörve
Csoki máz:
Kb. 25 deka tejcsoki finomra aprítva (reszelve)
1 csésze kemény tejszínhab
Tálalás:
1/2 csésze csoki granulátum vagy reszelék
3/4 csésze tejszínhab
Elkészítés:
A sütőt 176 fokra melegíted. Beleraksz kettő kb. 23 cm átmérőjű tortaformát, serpenyőt. Aljára sütőpapírt teszel.
Egy nagy tálban a tésztához valókat krémesre kevered közepes sebességen kb. 2 percig. (nem részletezem az alapanyagokat, fentebb írtam, mindent bele.)
Elfelezed, belerakod a két tortaformába, kb. 30-35 percig sütöd. (Fogpiszkálóval ellenőrízd, hogy jó-e.)
Ha kész, szedd ki, 10 percet pihentesd, majd borítsd ki a tésztát fejjel lefelé.
Krém:
Egy nagy keverőtálban verj kemény tejszínhabot.
Másik tálban a krémsajtot és cukrot keverd krémesre.
Keverd össze a kettőt és rakd hozzá az összetört Oreó kekszet.
A krémet tedd a két tésztalap közé.
Bevonat:
Kislángon olvaszd fel a tejcsokit, vedd le a lángról, rakd hozzá a tejszínhabot, keverd krémesre és sűrűre. Ha kihűlt, de még kenhető, akkor vond be vele a tortát.
Utána a csoki csipsszel és tejszínhabbal igény szerint dekoráld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!