Miket ehet az ember, ha refluxos?
A legfontosabb,hogy egyszerre mindig csak keveset egyél!
napi 4-5 részre elosztott kisebb kajálás.Kb.3 óránkénti szünetekkel.
Amit ajánlott kerülni:Alkohol,finomított cukor,erős fűszerek.Lassan egyél,és mindent alaposan rágj meg!
Ez egyénenként változó. Van, akinek csak a paradicsomos ételtől ég a gyomra, másnak a máktól, megint másnak a prézlitől, rántott ételektől. Ezt ki kell tapasztalnod. Ha már régóta küzdesz vele, akkor valószínű, hogy van is némi tapasztalatod, hogy milyen ételek után ég a gyomrod.
Aztán van olyan is, hogy mindentől. Nekem például egész nyáron nincs semmi bajom, mióta ősz van, bármit eszem, utána diszkomfort érzetem van. Ilyenkor kénytelen az ember savlekötő, vagy savtermelődést gátló gyógyszereket szedni. Ezt viszont a kezelőorvosoddal kell megbeszélni. Jók lehetnek még a gyógyvíz (pl. Salvus) kúrák is.
Ami általánosságban elmondható reflux esetén: kerülni kell a gyomor nyálkahártyáját izgató ételeket, italokat, mint például az alkohol, a kávé, az erős paprika, bors, stb., dohányzás elhagyása, naponta többször, kisebb adagokat kell enni, testsúly csökkentése, és éjjel magas párnákon kell aludni, hogy a gyomorsav ne tudjon visszacsorogni a nyelőcsőbe.
Az a baj,hogy szinte "semmit" se szabadna..
Már lassan fènyen kène èlnem mint a növènyeknek,mivel az olyan szigorú diètát márcsak anyagiak miatt se tudja betartani az ember.. Ráadásul èn is úgy vagyok,hogy a hasam a mindenem kb..imádok enni:'DDD
A durva az,hogy sajnos minden savat csinál..mèg a gyümölcsök is:/
Ènis nagyon komolyan küzdök vele,ti nem tudom,hogy vagytok de èn egyszerűen az utazást se bírom..se busz se kocsi se semmi,mert pokolian rosszul leszek.. Szèjjel akar szakadni a fejem,kiakarom dobni a taccsot..szèdülök de nagyon:'DD Így konkrètan 3 gyógyszerrel ha kibírom az ilyen hosszabb távokat.. Vagy lehet csak èn vagyok így ezzel:|
Esetleg tud valaki valami jó hatásos gyógyszert,esetleg ami hosszútávon is bevált? Már nagyon sok mindent próbáltam.
Gomen,a regèny miatt^^'
De kitartást mindenkinek hozzá:)
23/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!