Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket ehet az ember, ha refluxos?

Miket ehet az ember, ha refluxos?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta mióta ezzel küzdök. Imádok enni, a hasam a mindenem. Viszont nagyon erdekelne miket ehet az ember, ha sok általában a gyomorsava es hamar felpuffad? Milyen főtt eteleket?
2016. nov. 5. 23:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Hidd el, ha beírod a google-ba, hogy "reflux étrend", "reflux étkezés", "reflux diéta", kiad ezer meg egy cikket és étrendet, ami kifejezetten refluxosoknak való, és azokból össze tudod válogatni magadnak, hogy miket akarsz kipróbálni. Nem mindenkinek jönnek be ugyanazok a trükkök, én most nyomok egy kis reklámot, nálam a reflux odáig fajult, hogy már minden nap gombóc volt a torkomban, kétszer vittek be alakulú gyomorfekéllyel, és gyakorlatilag már minden ételtől szenvedtem. Gyógyszerek, diéta, semmi nem vált be, viszont a lúgos víz nagyon. Én a Peridot lúgos ásványvizet iszom (szénsavmentes, természetesen), ezen kívül semmit, se üdítő, se cukros ital, semmi. Ha néha iszom szénsavasat, akkor már érzem, hogy mar. De ha csak ezt a Peridot vizet (naponta másfél-két litert, de kevesebb is elég), akkor enni bármit ehetek, nincs semmi tünet. Nem olcsó, de megéri.
2016. nov. 6. 02:19
 2/8 anonim ***** válasza:
milyen refluxod van?
2016. nov. 6. 02:55
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Azt észrevettem, hogy nekem pl nem jó a csokoládé, édességek, kávé, paradicsom, citrom, túl zsíros és fűszeres ételek, paradicsomos ételek, és a cigitől is nagyon ég a gyomrom. Szénsavas italok sem jók.
2016. nov. 6. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Utolsoval ertek egyet!Ezektol vagyok en is rosszul.
2016. nov. 6. 09:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Ami nekem betesz az az alhohol, (főleg a bor), panír a kajákon, szénsavas üdítő és a tojás. Ezektől szinte meg tudok halni :D
2016. nov. 6. 09:25
 6/8 anonim ***** válasza:

A legfontosabb,hogy egyszerre mindig csak keveset egyél!

napi 4-5 részre elosztott kisebb kajálás.Kb.3 óránkénti szünetekkel.

Amit ajánlott kerülni:Alkohol,finomított cukor,erős fűszerek.Lassan egyél,és mindent alaposan rágj meg!

2016. nov. 6. 09:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egyénenként változó. Van, akinek csak a paradicsomos ételtől ég a gyomra, másnak a máktól, megint másnak a prézlitől, rántott ételektől. Ezt ki kell tapasztalnod. Ha már régóta küzdesz vele, akkor valószínű, hogy van is némi tapasztalatod, hogy milyen ételek után ég a gyomrod.

Aztán van olyan is, hogy mindentől. Nekem például egész nyáron nincs semmi bajom, mióta ősz van, bármit eszem, utána diszkomfort érzetem van. Ilyenkor kénytelen az ember savlekötő, vagy savtermelődést gátló gyógyszereket szedni. Ezt viszont a kezelőorvosoddal kell megbeszélni. Jók lehetnek még a gyógyvíz (pl. Salvus) kúrák is.

Ami általánosságban elmondható reflux esetén: kerülni kell a gyomor nyálkahártyáját izgató ételeket, italokat, mint például az alkohol, a kávé, az erős paprika, bors, stb., dohányzás elhagyása, naponta többször, kisebb adagokat kell enni, testsúly csökkentése, és éjjel magas párnákon kell aludni, hogy a gyomorsav ne tudjon visszacsorogni a nyelőcsőbe.

2016. nov. 6. 10:43
 8/8 anonim válasza:

Az a baj,hogy szinte "semmit" se szabadna..

Már lassan fènyen kène èlnem mint a növènyeknek,mivel az olyan szigorú diètát márcsak anyagiak miatt se tudja betartani az ember.. Ráadásul èn is úgy vagyok,hogy a hasam a mindenem kb..imádok enni:'DDD

A durva az,hogy sajnos minden savat csinál..mèg a gyümölcsök is:/

Ènis nagyon komolyan küzdök vele,ti nem tudom,hogy vagytok de èn egyszerűen az utazást se bírom..se busz se kocsi se semmi,mert pokolian rosszul leszek.. Szèjjel akar szakadni a fejem,kiakarom dobni a taccsot..szèdülök de nagyon:'DD Így konkrètan 3 gyógyszerrel ha kibírom az ilyen hosszabb távokat.. Vagy lehet csak èn vagyok így ezzel:|

Esetleg tud valaki valami jó hatásos gyógyszert,esetleg ami hosszútávon is bevált? Már nagyon sok mindent próbáltam.

Gomen,a regèny miatt^^'

De kitartást mindenkinek hozzá:)

23/l

2016. nov. 7. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!