Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap pacalt főzök. Ha...

Holnap pacalt főzök. Ha kuktában teszem, és nem rotyogtatom 5 órán át, akkor rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
2016. márc. 24. 21:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Tudom, hogy egyeseknek a táplálkozás és a főzés vallás, de igazából úgy csinálod, ahogy neked tetszik és bejön, amíg nem sértesz törvényt meg ilyenek.

Én a lecsóba szinte nem teszek zöldpaprikát, mert nem szeretem, csak nyersen. A piskótámban nincs liszt, a palacsintámban tej sem. Na és? Én attól még úgy nevezem őket, ahogy, mert nekem azok.

A te eseted szolidabbnak tűnik, bár bevallom, nem tudom, hogyan főzik a pacalt, én még csak nem is ettem soha :)

2016. márc. 24. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Aki a pacalt szereti, rossz ember nem lehet !
2016. márc. 24. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi is a kérdés?

Pacalt főzöl. Remek! imádom.

Nem rotyogtatod 5 órán át. Van olyan előírás, hogy addig kell rotyogtatni? Addig kell főzni, amíg a neked megfelelő állagú nem lesz. Nyilván fiatalabb marha gyomrát rövidebb ideig kell főzni, nem kell ennyit főzni az előfőzött pacalt sem. ( Ma már szinte csak ilyent kapni.)


De a lényeg: ennek mi köze ahhoz, hogy rossz vagy jó ember vagy-e?!


Én a gulyásleveshez (is)fogyasztás előtt keverek egy kis ecetet. Rossz ember vagyok ettől?

2016. márc. 24. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
A lényeg, hogy nem baj-e, hogy kuktában akarom csinálni....
2016. márc. 25. 06:26
 5/11 Nagyfater ***** válasza:
100%
Bajnak nem baj, de baj lehet belőle. Hagyományos "fütyülős" (alumínium) kuktában ugyanis leragadhat és odaéghet az alja. Hő-, idő- és nyomásszabályozós (elektromos) teflon edényes kuktában, alacsony nyomásfokozatú üzemmódba állítva viszont kis odafigyeléssel rengeteg időt lehet megspórolni, és tökéletes pacalt lehet főzni. Az alapot természetesen a hagyományos módon, azaz tűzhelyen célszerű elkészíteni, és az ebbe kevert pacalt, kellő mennyiségű vízzel felöntve kell a kukába tenni. Egy-másfél óra múlva érdemes belenézni, és az állagától függő ideig tovább főzni.
2016. márc. 25. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom finom puhára főzöd. A kutyát sem fogja érdekelni, hogy 5 vagy 1,5 órát főtt.


Kicsit irigykedek, mert nagyon szeretem, de sose főzök, mert a férjem nem szereti, remélem pár év múlva valamelyik gyerekem szeretni fogja, és lesz társaságom hozzá, Így néha-néha éttermekben szoktam csak enni.

2016. márc. 25. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Kész van, 2 órát főtt kuktában. Fele időben megnéztem, átizeztem. Nagyon finom lett. Máskor nem is gondolkodom lábasban. Ilyen puha soha nem lesz.
2016. márc. 25. 14:56
 8/11 Juliusz48 ***** válasza:
Az attól függ miről indulsz. A teljesen nyers pacalt nyugodtan tedd fel kuktába bő vízzel és főzd amíg puha nem lesz akkor könnyebb összevágni is. A főzővízbe is tehetsz hagymát meg egy kis sót. Csíkozás után viszont a pörköltalapon lábosba fejezd be. Ha előfőzött csíkozott pacalod van és kiolvadva már te is puhának találod kezdheted pörköltalapon lábasban.
2016. márc. 26. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Anyósom vasárnap úgy főzi a húslevest, hogy reggel nyolckor odateszi, és amikor leszedi a habját, utána már olyan alacsony tűzön főzi, hogy csak gyöngyözik. 11 óráig.

Egyszer kapott egy kuktát, és mondták neki, hogy ebben 1 óra alatt kész a húsleves.

Kész is lett, valami zavaros lé, és anyósom sírva dobta ki az egészet...

2016. márc. 29. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, utsó, hiszen a lében benne maradtak a koagulált fehérjefoszlányok, ami nem árt mondjuk egy pörköltnek, de az átlátszó, aranyfényű húslevest elcsúfítja. Amúgy szerintem a pacal még ízesebb is kuktában főzve, mint órákig rotyogtatva.
2016. márc. 29. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!