Miért csapódik ki mindig a vaj a krémből, mit lehet tenni?
Mindent úgy csinálok, ahogy az a receptbe le van írva, mégis folyton kicsapódik a vaj. A főzött krémet kihűtöttem, vajat használtam, nem margarint, és mikor kevertem össze kicsapódott és folyós lett az egész. Robotgéppel kevertem. Az lehet baj, hogy a cukrot a vajjal habosítottam ki, és nem a krémmel főztem össze? Vagy az, hogy a krémet nem tettem hűtőbe előtte, csak kint hagytam a gázon hűlni? Egyszerűen nem tudom mit csinálok rosszul, de ezek a főzött vajas krémek soha nem sikerülnek.
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
Ha folyós lesz, akkor valószínüleg még meleg volt a fözött krém.
Én legalább egy órát szoktam egymás mellett tartani a kihütött krémet meg a kikevert vajat a pulton, és csak utána keverni össze. Így ugyanis egyforma hömersékletü lesz a kettö és nem válik ki a vaj.
A boltban meg alaposan nézd meg a vajat, mert ha zsírcsökkentett, vagy light, akkor az nem jó, és sokszor elsöre nem feltünö a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!