Közvéleménykutatás! Ti hogy jönnétek ki egy héten két főre tízezer forintból?

A METRO-ban most akciós az egész-csirke: 410 Ft/kg.
Feltankolhatsz abból is.

- Vasárnap: csontleves zöldséggel-borsóval-csigatésztával
Sertés-szelet gombaraguval-bulgurral (rizzsel)
- Hétfőn: leves-maradék, rizses hús csirkével
- Kedd: Tészta leves, húsgombóc paradicsom mártással
- Szerda: Gulyás leves, túrós tészta
- Csütörtök: Gulyás leves-maradék, brassói
- Péntek: Resztelt máj főzelékkel (tök, kelkáp, stb.)
- Szombat: Hagymás bab, túrós-lekváros-stb. bukta
Köszi én ezekre gondoltam, nem tudom, ez elég olcsó-e:
Rokfortos zellerkrémleves
Resztelt csirkemáj főtt petrezselymes krumplival (krumpli van egy zsáknyi- fűszerek vannak a leveshez, petrezselyem van a kertben)
-(köv nap a maradéké)
Tyúkhúsleves
Főtt hús belőle almaszósszal (itt mindent venni kell)
Csirkemell nuggetsek (jól írom?) barna rizzsel, savanyúsággal (savanyúság házi)
- maradék
Paradicsomleves
Vegán bolognai spagetti (gomba, cukkini, padlizsán stb)
- maradék
Hideg gyümölcsleves
Fokhagymás halfilé (fagyasztottra gondolok mindig 1000 ft alatt van) buggyantott tojássalátával (reggel láttam a tévében, hogy bacon szalonnát pirít, rádobja a kalifornia paprikát, félreteszi, mikor kész, közben buggyantott tojást főz. A tányérra salátalevelet tesz, zöldségeket kockáz fel, leönti ezzel az "öntettel" és rá megy a buggyantott tojás
- ill szeretek kísérletezgetni, ezért borscs levest szeretnék főzni csak nem tudom amellé mi illik

Csak pár tippet mondok, ahogy én szoktam csinálni.
A héten vettem egy kiló gombát 400 forintért. Feléből gombapörkölt készült, másik felét felszeletelve lefagyasztottam, bármikor ki tudok venni belőle egy maréknyit gombás omletthez, bakonyi szelethez, vagy milánóihoz.
Egy sütőtököt megveszek pár száz forintért, egy részéből csinálok krémlevest, más zöldségekkel vegyítve rizottót, szabdzsit, a maradék pedig megsütve desszert, vagy akár önálló vacsora is lehet.
Csirkecomb farrésszel 330 forint/kg. A csontos részekből levest főzök, a combokat lesütöm, krumplipürével, vagy rizzsel, céklával (cékla sem drága, ha magad készíted).
Tescoban most egy kiló fagyasztott csirkemáj 300 forint. Resztelt máj, rizottó (sok zöldséggel) ebédre, reggelire, vacsorára májpástétom készülhet belőle. Két személy ebédje, vacsorája két napig megvan ennyiből.
Csirkemell szintén akciós a tescoban, 800 Ft kilója. Ennek is lehet a csontos részéből levest főzni, a filét pedig felcsíkozom, és sok zöldséggel, répával (annak most 100 forint kilója), zellerrel kínait csinálok, akkor 8-10 deka is elég egy adagba.
Pizza. 20 deka lisztből csinálok magamnak két kisebbet, feltétnek meg minden jó, amit a hűtőben fellelek, úgy is szoktam mondani, hogy hűtőtakarítás. Megmaradt egy szelet sonka, két szelet szalámi, szikkadt sajt, kolbászcsücsök, stb.
Tudom, hogy a mostani szempontok szerint ez nem tartozik az egészséges étkezés kategóriába, de ennyi pénzből nem lehet chia magot, meg édesköményt főzni lazacfilével. Azt majd akkor, ha egy kicsit jobban megy a szekér.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!