Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Heti tízezer forint két...

Heti tízezer forint két személyre?

Figyelt kérdés

Megpróbálunk egy kicsit spórolni a kaján, 10e elég hetente?

Ketten vagyunk, és jó lenne, ha minden nap összejönne egy főtt étel is. Hús elég heti egy-két alkalommal is, de mondjuk a zöldéség és a gyümölcs is elég drága...

Írnátok nekünk kajaötleteket és praktikákat?

2016. ápr. 17. 18:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Elég lehet, én mondjunk vennék készen töltött gombócot (szilvás, meggyes, túrós), az 1 kilo 450Ft körül van, és ehettek belőle étvágytól függően 2-3szor is. Sajttal sonkával töltött pulykaérme is 1000Ft az 1kilo, az is elég több alkalomra is. Rántott párizsi rizzsel, ez olcsó kaja. Palacsinta is olcsó. Sajtos tejfölös tészta. Zöldséglevest pl fagyasztott zöldségből csinálok,ami már be van keverve répa,brokkoli, borsó, karfiol, pgyökr, az is 500ft alatt van 1 kilo, és 2-3szor főzök belőle.
2016. ápr. 17. 18:13
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

Boven eleg. Egy a lenyeg: a tervezes. Csinald meg elore a havi, de min. ketheti etrendeteket, es szamold ki a koltsegeket. A szakacskonyvek receptjei altalaban 4 fore keszulnek, az nektek pont jo ketnaponta :)

Javaslom, h fogj meg egy altalanos szakacskonyvet, es abbol nezz ki recepteket.

Lehet fozelekes nap, tesztas nap, salatas nap stb. - igy nem lesz egyhangu. Zoldseget levesbe is fozhetsz ebben az atmeneti draga idoszakban. Pl. leveszoldseg 20-30 deka zoldborsoval vagy zoldbabbal vagy karfiollal vagy kelbimboval vagy brokkolival vagy gombaval - en imadom ezeket ;)

2016. ápr. 17. 18:17
 3/12 anonim válasza:
48%
A krumplit ezerfele keppen el lehet kesziteni,a rizst is. Mindkettő olcsó. A csirkemáj és csirke szív olcsó és kiadós. A répa,alma szinte mindig olcsó. Mélyhűtött zöldségből jó akciókat lehet kifogni.
2016. ápr. 17. 18:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Igen, a mirelitben az a jo, h nem kell az egeszet felhasznalni, igy tobb adagra is eleg lehet.
2016. ápr. 17. 18:22
 5/12 anonim ***** válasza:
96%
Simán ki lehet jönni, ha nagyobb adagot főzöl, két napig is ehetitek. Pl:sertéspörkölt nokedlival, másnap lehet belőle gulyásleves, lángos, palacsinta, töki pompos,krumplis tészta, rántott karaj párolt rizzsel, főzelékek rántott párizsivel, rakott padlizsán, tokányok rizzsel, húsleves, ebből a hús egy részét kiránthatod és meg is van a második féle, házi pizza, túrós tészta, sajtos tészta, zöldséges tészta, spenótos tészta. Valamint reggelire, vacsorára készíthetsz krémeket, padlizsánkrém, sonkakrém, májkrém, rántotta, omlett...kis kreativítással megoldható.
2016. ápr. 17. 18:28
 6/12 anonim ***** válasza:
13%
Ti hogy éltek már? Akkor se lenne elég kettőnknek heti tízezer kajára, ha a hét három napján a környékbeli kukákat túrnám. Csak a zöldségesnél többet hagyok ott hetente, hentesről nem beszélve. Nem lehet állandóan üres tésztát meg krumplit enni, aztán 40-50 évesen költhetitek gyógyszerre, amit most megspóroltok az élelmiszereken.
2016. ápr. 17. 19:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy ez hányszori étkezést takar ? Én sokat vagyok egyedül és tudom, hogy 1 személyre átlagban napi 1.000- Ft éppen, hogy elég lehet, ha elviseli az illető a gyakori gyomorkorgást, úgyhogy inkább a napi 1.500- Ft a reális. Igaz, hogy főtt kaja mellett a nagy víztartalmú ételek jobban laktatnak, de ahhoz nagyon jó szakácsnak kell lenni, hogy egyben változatos is legyen.
2016. ápr. 17. 19:19
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

az havi 20 ezer/fő havonta. Egy napra 670 forint,három étkezésre ..

Ez elég kevéske,napi 1000 ft/ főt reálisabb rászámolni ,én nekem mindenféle ételérzékenységem van,nem mindegy mit eszem és 1000ből kihozom én is.

Persze lehet tésztát enni tejföllel egész héten,meg zsíroskenyeret,de hosszútávon visszaüt,nem ajánlatos .

Ne a kaján spóroljatok . Tisztitószerek,wcpapír,szemeteszsák,tusfürdő,sampon ( van egy viszonylag drágább,de jó hajolajam,sokáig elég,igy teljesen mindegy miylen a sampon) ,én ezeken spórolok,úgy értve,hogy minél olcsóbbat,noname-t veszek . Havi 10ezret fogtam meg ezen . Nasik,joghurtok,csokik,kenyér,péksütik,üditők,ezeken spóroltam a legtöbbet amióta egyiket sem eszem

2016. ápr. 17. 19:24
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Simán, a többiek nem tudom, hol élnek.

Mi ketten vagyunk, a heti nagyobb bevásárlásnál olyan 3ezer a zöldség-gyümi, 5 a hús, 5 az egyéb, viszont ha spórolunk, akkor olyan heti 10-12ezerből simán ki szoktunk jönni. Ez nem azt jelenti, hogy krumplis tésztán meg kockából főzött levesen élünk, sőt. A tésztát ezerféle módon el lehet készíteni, veszel mirelit zöldséget, nem drága, meg egy tejszínt és kész a tejszínes-zöldséges tészta, úgy be lehet lakni vele, mint a fene, akár kétszer is egy adagból. Húst is tudtok venni két főre 1200ért egy kilót, abból lehet pörkölt rizzsel, vagy lesütni sütőben, mellé krumpli, ez sem egy étkezésre elég, hanem minimum 2-2 étkezésre. Ha szeretitek a belsőséget, pl májat, az meg végképp nem drága és egyszerű plusz gyors is belőle pörköltet rittyenteni. Krumpliból is lehet millió ételt készíteni, rakott krumpli sem egy drága dolog, főleg, hogy egyszerre jó nagy adagot tudsz csinálni belőle, több étkezésre. A pékárun lehet sokat spórolni, ha sütsz otthon, nem nagy dolog és baromi olcsó, arról nem is beszélve, hogy jóval finomabb a házi kifli és zsemle, mint a felfújt bolti. Én egy ideje itthon sütök kiflit meg zsemlét, filléres dolog két főre és mi a pékárun spóroljuk a legtöbbet, mióta nem veszünk mindenféle szart a pékségben.

A titok, hogy előre meg kell tervezni, mit akartok enni a héten és ahhoz mérten bevásárolni. Ha van fagyasztó, az jó dolog, a mirelit zöldség nálunk állandó lakója, mert baromi sok dolgot lehet belőle csinálni (köretet, vagy főzeléknek, vagy tésztára tejszínnel).

2016. ápr. 17. 20:10
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! Most ilyen szűkösen élünk, a következő szakaszig mindenen spórolunk, amin lehet.

Nem önszántukból csináljuk ezt, kedves 6-os, érdekes a hozzáállásod. Van ilyen ismerősöm, neki havi 200 alig elég, pedig ő egyedül van.

2016. ápr. 17. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!