Heti tízezer forint két személyre?
Megpróbálunk egy kicsit spórolni a kaján, 10e elég hetente?
Ketten vagyunk, és jó lenne, ha minden nap összejönne egy főtt étel is. Hús elég heti egy-két alkalommal is, de mondjuk a zöldéség és a gyümölcs is elég drága...
Írnátok nekünk kajaötleteket és praktikákat?
Nos, én nem eszem semmiféle olcsó szénhidrátot, zöldségen kívül, a cukrom is mézárban van, a zsír is minimum kókuszzsír vagy minőségi vaj, ésatöbbi... De a fenti pénzmennyiségből ki tudok jönni, ha visszafogom az édességeket s a speckóbb hozzávalóimat...
Szóval meg lehet oldani, ha az ember szegény és talán kreatív is kissé. Sajna ez másoknak nem tuti, hogy segít, mert én simán elélek tojáson és zöldségen (s némi olajos magon, mert pl. magnézium és kálcium is kell, kiegészítőkre amúgysem telik), ha pedig több kalória kell, eszem még mellé zsírt vagy több olajos magvat és kész.
A zöldség miért lenne drága? Olyan is van, persze, de a 200 ft/kg alattiak nem azok, s azok is finomak tudnak lenni :) A gyümölcs neccesebb, de az engem nem érint, mert van saját, de alig eszem belőle.
A tojást sem tudom drágának tartani, talán mert nem az. Húsból is van olcsó, néha nézzük az akciókat s megállapítjuk, elég szomorú, hogy túl csórók vagyunk ahhoz, hogy ne együnk húst, de nem akarunk enni... A párom néha igen, de ő sem boltban veszi... Max. néha lazacot, amikor van 360 ft/kg árú "nyesedék", néha halcsont a neve, de egy 30 dekás szép szeletet nehéz annak tartanom, finom és ha jól választunk, hulladéka sincs. Hipermarketekben néha van.
Nem tudom, ez segít-e bárkinek, de zöldségételre én nagyon szeretek darált lenmagvat szórni, ami megint nem drága cucc, de megvannak az előnyei, a zöldségételt pedig laktatóbbá teszi.
Elég, ha kikeresed az u.n. akciós-húsokat, és mindig azt főzöd, amit éppen akciósan kapsz. Így lesz változatos kajád csirke is, sertés is, stb. stb. és nem feltétlenül kell mindig karajt, vagy csirke-mellét főzni, vannak még azoknak olcsóbb részeik is!!!
Azon kívül pl. füstölt áruból a rakott krumpli, darált húsból a rakott káposzta.
Ha valami pörköltet főzöl nagyobb adagban: egy részét nokedlivel, a másikat pár nappal később húsos-káposztának (hordós apró káposztával össszefőzve), még egy adagból lehet pirított tarhonyával... ezek mind-mind nagyon laktató kaják...
Pl a tojásból sem feltétlenül szükséges a legnagyobb méretet megvenni (de a legkisebb sem éri meg!!), a karalábét, gyümölcsöt, egyéb zöldséget is ugyanolyan jó, ha valamivel kisebbeket, olcsóbbakat vásárolsz...
Szóval ne aggódj, menni fog az!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!