Miért más az ételek íze hidegen-melegen?
Figyelt kérdés
2010. máj. 6. 15:31
1/1 anonim válasza:
nekem ez a feltetelezesem:
Az izleles nem csak a nyelven alapszik hanem az orrunkon is,ugyanis a nyelvunkkel nem erezzuk csak az alapveto izeket (sos, edes, savanyu, keseru), a szaglassal allapitjuk meg az aromakat.szoval ha a kaja hideg akkor nem terjed ugy az illata (hidegben a gazok, ebben az esetben az illat molekulak nem terjednek annyira gyorsan, mint melegben) es nem erezzuk olyan intenziven az aromat.
vagy:
ha pl zsiros kajat eszel akkor hidegben a zsir nincs megolvadva es akkor nincs olyan jo ize
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!