Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért más az ételek íze...

Miért más az ételek íze hidegen-melegen?

Figyelt kérdés
2010. máj. 6. 15:31
 1/1 anonim válasza:

nekem ez a feltetelezesem:

Az izleles nem csak a nyelven alapszik hanem az orrunkon is,ugyanis a nyelvunkkel nem erezzuk csak az alapveto izeket (sos, edes, savanyu, keseru), a szaglassal allapitjuk meg az aromakat.szoval ha a kaja hideg akkor nem terjed ugy az illata (hidegben a gazok, ebben az esetben az illat molekulak nem terjednek annyira gyorsan, mint melegben) es nem erezzuk olyan intenziven az aromat.

vagy:

ha pl zsiros kajat eszel akkor hidegben a zsir nincs megolvadva es akkor nincs olyan jo ize

2010. máj. 9. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!