A palacsinta mitől ragadhat le, a túl sok cukron kívül?
Tegyél egy kevés olajat a tésztájába is ! (egy szakács)
A cukor meg felejtő .
Cukor nélkül meg minek a palacsinta? :)
Nem csak a tölteléknek, hanem a tésztának is jó ízűnek kell lenni, hogy akár magában is érdemes legyen enni.
A leírtak egyikével sem volt baj valószínűleg.
A bűnös feltehetőleg a szénsavas ásványvíz volt. A második, ugyanolyan kavarás (ásványvíz nélkül) már nem ragadt le, kiváló lett.
Köszönöm a válaszokat!
Marhaság, hogy a cukor miatt ragad le! Én elég sok cukrot rakok bele és mégis elkészíthető.
1.Az első 1-2 darab lehet hogy leragad, de a többi jó lesz.
2.Ha nem elég forró a serpenyő, az baj.
3.Ha nem jó a serpenyő, pl nagyon tisztának kell lennie, ha már elkormozódott, meg lerakodás van rajta, akkor odatapadhat a tészta.Tükörsima legyen, legjobb a modern, teflon, vagy mázas bevonatű serpenyő.
4.Legyen elegendő alatta a zsiradék, az első darabok alá több is kerülhet!
5.Végül fontos a tészta állaga, ne legyen túl sűrű, se túl híg.Mikor a szélein már jól megsült, lapos, széles késsel nyúlj kicsit alá, emelgesd.Így kevésbé lesz módja leragadni.
Köszönöm.
Az ásványvízzel már máskor is voltak problémák, persze lehet, hogy csak felborította az arányokat. (További kutatások folyamatban. :)
Meg persze, lehet, hogy mégis rossz volt valami egyéb dolog, csak nem tűnt fel a konkrét esetben.
Azt elhiszem, hogy a "profi", azaz vendéglői palacsinták cukor nélkül készülnek, mert úgy könnyebb megcsinálni. Értékelem a segítő szándékot, de az a helyzet, hogy még soha életemben nem ettem jó "vett" palacsintát. Túl magasak az elvárásaim, mert itthon az ízletes (cukros) tésztához szoktam apró korom óta, és az ízmentes palacsintatészta csalódást okoz, bármilyen is a töltelék.
Itthon mindig is volt benne cukor, és nagyjából 5-ből 4 esetben gyönyörű szép is lesz, nem csak nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!