Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsinta mitől ragadhat...

A palacsinta mitől ragadhat le, a túl sok cukron kívül?

Figyelt kérdés
2017. jan. 20. 16:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Rossz serpenyő. Az én régi kerámia serpenyőimben minden leragad, főleg a tojás s ezen 1-2 dkg zsír sem segít. A palacsinta kicsit jobb, de az összetétel és a zsírmennyiség azért számít. Cukrot sosem teszek bele.
2017. jan. 20. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Tegyél egy kevés olajat a tésztájába is ! (egy szakács)

A cukor meg felejtő .

2017. jan. 20. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Túl sok tej, vagy nem jól keverted ki, nem hagytad pihenni, túl sűrű, túl híg, nem elég forró a serpenyő.
2017. jan. 20. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
52%
Cukor nélkül kell, próbálj meg egészségesen élni!
2017. jan. 20. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Cukor nélkül meg minek a palacsinta? :)

Nem csak a tölteléknek, hanem a tésztának is jó ízűnek kell lenni, hogy akár magában is érdemes legyen enni.


A leírtak egyikével sem volt baj valószínűleg.

A bűnös feltehetőleg a szénsavas ásványvíz volt. A második, ugyanolyan kavarás (ásványvíz nélkül) már nem ragadt le, kiváló lett.


Köszönöm a válaszokat!

2017. jan. 20. 17:02
 6/13 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem az ásványvíz volt a hibás.. azt csak azért szoktak beletenni, hogy a szénsav miatt könnyebb legyen a tésztája...de ez is csak egy humbukk....A hiba a tésztába tett cukorban VAN ! Bármennyire is tiltakozol ez ellen !!! Én PROFI szakács vagyok, és azért válaszolok, hogy tudjak segíteni...Kérdezz bátran bármit...
2017. jan. 20. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
A palacsintatesztaba marpedig nem kell cukor, mert leragad. A toltelek megedesiti. Amugy, ha nem a vukor a ludas, akkor lehet, hogy rosszak az aranyok.
2017. jan. 20. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Marhaság, hogy a cukor miatt ragad le! Én elég sok cukrot rakok bele és mégis elkészíthető.

1.Az első 1-2 darab lehet hogy leragad, de a többi jó lesz.

2.Ha nem elég forró a serpenyő, az baj.

3.Ha nem jó a serpenyő, pl nagyon tisztának kell lennie, ha már elkormozódott, meg lerakodás van rajta, akkor odatapadhat a tészta.Tükörsima legyen, legjobb a modern, teflon, vagy mázas bevonatű serpenyő.

4.Legyen elegendő alatta a zsiradék, az első darabok alá több is kerülhet!

5.Végül fontos a tészta állaga, ne legyen túl sűrű, se túl híg.Mikor a szélein már jól megsült, lapos, széles késsel nyúlj kicsit alá, emelgesd.Így kevésbé lesz módja leragadni.

2017. jan. 20. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm.


Az ásványvízzel már máskor is voltak problémák, persze lehet, hogy csak felborította az arányokat. (További kutatások folyamatban. :)

Meg persze, lehet, hogy mégis rossz volt valami egyéb dolog, csak nem tűnt fel a konkrét esetben.


Azt elhiszem, hogy a "profi", azaz vendéglői palacsinták cukor nélkül készülnek, mert úgy könnyebb megcsinálni. Értékelem a segítő szándékot, de az a helyzet, hogy még soha életemben nem ettem jó "vett" palacsintát. Túl magasak az elvárásaim, mert itthon az ízletes (cukros) tésztához szoktam apró korom óta, és az ízmentes palacsintatészta csalódást okoz, bármilyen is a töltelék.

Itthon mindig is volt benne cukor, és nagyjából 5-ből 4 esetben gyönyörű szép is lesz, nem csak nagyon finom.

2017. jan. 21. 07:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Lehet am a liszt minosegetol is fugg.
2017. jan. 21. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!