Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet ciki, de nem ertem az...

Lehet ciki, de nem ertem az uborkasalata receptet?

Figyelt kérdés

Szoval legyalultam az ubotkat, besoztam. Ezutan azt irja a recept, hogy adjak hozza cukrot es ecetet. Ez oke, de a kepen tok sok leve van, szinte uszik benne, neken meg alig van leve alatta, pedig vagy fel orat allat a soval. Viz is kell hozza? Mert ilyesmit nem ir a recept. Vagy allnia kellene meg? Koszononon a valaszokat.


Egy nagyon kezdo


2017. jan. 20. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy tanultam, hogy ki kell csavarni a sós uborkából a levét. Majd egy nagy bögre vízbe rakok 2-3 evőkanál cukrot meg ecetet, jól elkeverem, és ezzel öntöm fel az uborkát.
2017. jan. 20. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
uborkája válogatja, ha nem enged elég vizet akkor tegyél hozzá.
2017. jan. 20. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Én is úgy szoktam, ahogy az első. Mondjuk csak egy 2 decis pohárral, nem egy nagy bögrével, de ez mennyiségtől függ.
2017. jan. 20. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
97%
Sokáig én is úgy csináltam,mint az előttem szólók.Legyalultam, besóztam,állás után kinyomkodtam alaposan, rá a fokhagyma, és a cukros, ecetes vizes salátalé. Nnna, most már nem így, hanem : Csak annyi sót szórok a legyalult ubira, hogy ne legyen nagyon sós, ne kelljen kiöntenem az a levet, amit ekkor enged, hanem azt felhasználva cukrozom , ecetezem. Így nem öntöm ki a vitamint, mint az előzőekben,nem kell hozzá plusz víz és intenzívebb ubi íze is marad.Egyébként még a cukortól is enged kis lét.Sőt, így még télire is tettem el ubisalit, csipet kénport ré, és 30 percre 80 fokos vízben kidunsztoltam.(Ezt csak azért írtam ide, mert ma is azt ettem az ebédhez)
2017. jan. 20. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Már én sem sózom annyira , mint régen, ahogy előttem írták, csak annyira, amennyit a lébe tennék és nem csavarom ki.

A lé persze függ az uborka mennyiségétől is, de azért be lehet lőni.Egy tálba annyit szoktam, amennyi feltehetően el fogja lepni az uborkát.

Én porcukrot teszek a vízbe, mert gyorsabban elolvad, majd ecetet és persze közben kóstolgatom.

Ha kellően édes-savanyú, akkor teszem hozzá az uborkát.

Finom szokott lenni.

2017. jan. 20. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Jaj megnyugodtam! Koszonom a valaszokat. Sajnos nem tudok fozni, most tanulom, es egyedul vagyok, igy sajnos vagy, hogy meg egy ilyen egyszeru recepttel is elakadok :( felontottem kis vizzel es addig kostolgattam, amig jo nem lett. :)
2017. jan. 20. 16:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!