Kb 2 kiló tiszta húshoz (tarja, comb) elég 1 kiló bőr, hogy megkössön a kocsonya lé?
Elvileg talán, de azért az igazság az, hogy a csontos részekben, mint pl a köröm, nagyon sok kocsonyásító anyag van, ami kell a jó kocsonyához.
Én az egyik kiló húst , mondjuk a combot kiváltanám egy csontos csülökre, azon sok és finom hús van.
Persze ez csak az én véleményem.
Nem tiszta húst kell bele rakni, hanem bőrös csülköt, meg körmöt. Amikor fő akkor meg le kell szedni a tetejérőla zsírt kanállal, meg eleve soványabb eslő csülköt venni. Kicsontozva, bőrrel, és kérd mega hentest, hogy kockázza fel!
Nem tudom mennyi kocsonyát akartok, de mondjuk 5 tányérhoz elég 3 darab első köröm (késsel vágasd szét, vagy ha nem tudják akkor főzd szét inkább) 2 darab bőrös farok (megmosva darabolva), 2 darab malacfül (megmosva csíkozva) meg egy első csülök csontozva, és bőrösen kockázva ;)
Ha gondolod egy 5 deka sovány húsos kolozsvári szalonnával vagy csak a bőrkéjével adhatsz neki egy enyhe füstös ízt, és a fokhagymával se spórolj!
Jó étvágyat!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!