Hogyan készül a túrógombóc?
Figyelt kérdés
2008. okt. 8. 19:56
1/3 anonim válasza:
Fél kg túró, 12 dkg gríz (dara), 3 tojás, csipet só. A túrót összekutyulod a grízzel meg a tojássárgájával, majd félórára hűtőbe teszed. Amikor kivetted a fehérjéből nagyon kemény habot versz, a két masszát kézzel összedolgozod, majd vizes kézzel gombócot formálsz belőle és forrásban lévő sós vízbe teszed. Amikor feljött a tetejére, rá 5 percre kiszeded és pirított zsemlemorzsába forgatod. Ha nagyon édesszájú vagy, akkor 1-2 evőkanál cukrot tehetsz a masszába.
2/3 anonim válasza:
Én éppen ma készítettem ebédre :),kicsit másképp..persze mindenkinek megvan a saját receptje!A búzadarából csak 9,5 dkg-ot adok a fél kg túróhoz,így lágyabb lesz.A tojás marad 3 darab,viszont rögtön hozzácsapom mindet...a folytatás megegyezik,de mi csak a tálaláskor szórjuk meg egy kevés porcukorral,a párom pedig tejföllel is.
Üdv!Egy kismama
3/3 anonim válasza:
Szia!
Én sem hagyom állni, hanem egyből csinálom (ahogy amásodik válaszoló is mondta). Nekem anyum úgy tanította, hogy ha áll, elszívja a gríz a túróból a nedvességet és keményebb állígú lesz a gombóc mi meg azt szeretjük ha könnyű. De ez valóban szokás és ízlés dolga.
Mi nem porcukrozzuk, hanem cukros tejföllel édesítjük.
Húúú, de rákívántam... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!