Ma finomfőzeléket akarok főzni szerintetek illék hozzá a fasírt? Ki hogyan késziti el a főzeléket?
Nagyon is illik a fasírt hozzá!
Úgy csinálnám, mint a borsófőzit, csak a zöldségek mások: félig megpárolom vagy megfőzöm a vegyes zöldséget annyi vízben, ami épp ellepi (sóval, borssal, vegetával, egy csipet cukorral együtt), közben odateszem a rántást a gázra: liszt+olaj összesüt => a félig kész zöldségeket leveszem a tűzről, a rántást beleteszem, közben ezerrel kavargatom, h ne legyen csomós, beleteszem a tejet, még egy kicsit fűszerezem, ha kell, aztán még főzöm egy picit így együtt a cuccos, amíg meg nem puhulnak teljesen a zöldségek. Fasírt szupi hozzá, de sült virslit, tükörtojást is el tudok képzelni!
Szia! én kevés zsíron megpárolom a mirelit alapot, kevés vízzel fölengedem és lisztes-tejes habarással sűrítem.
a habarást én így csinálom:2-3 fakanál lisztet egy bögrében a tejet apránként hozzáadva tejföl sűrűségűre
keverem, és a főzelékre öntöm egy szitaszűrőbe.közben gyorsan keverem, míg besűrűsödik a főzelék.
a fasírt tökéletes hozzá.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!