SOS! Mit lehet készíteni nyers kerekrépából (nem savanyított)?
Párom hozott a piacról, nem tudta mi ez, azt hitte, valami fura kinézetű krumpli :)
Van bevált receptetek?
Az első receptje jó. Mi mondjuk nem szoktuk karamellizálni, hanem egy kis csípős tuningot adunk neki, mozsárban zúzott zöldborssal vagy macskapÖcsével.
Nyersen pedig jó salátának, ha lereszeled vastagabbra (a nagyobb lukú reszelőn) akár almával, vagy csicsókával, vagy önmagában. Tetszés szerint lehet ízesíteni joghurt-öntettel, vagy olívaolajjal-ecettel, vagy mustárral-tejföllel, vagy citromlével, sőt, narancslével. Mindegyiket számos fűszervariációval lehet kombinálni.
Sajnos már megettük ;)
Olyan íze van mintha a zellerhez egy kis torma keveredett volna. Nekem bejött. Veszünk máskor is, a néni 80!! ft-ért adta oda a páromnak ezt a hatalmas darabot, és majdnem egy kilós volt a répa! Manapság már krumpli sincs ennyiért.
Félbevágtam, egyik feléből az ebédhez pirított zöldség lett, vöröshagymával együtt pirított vajon, isteni volt. Másik felét lereszeltem, besóztam és állni hagytam a délután folyamán, majd ráfacsartam egy citrom levét, most ettük a vacsora mellé. Frissen őröltem rá borsot is. Finom, egyszerű, pikáns saláta lett.
Köszi az ötleteket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!