Miért kell a tiramisuba nyers tojás?
Nem veszélyes ez egy kicsit? Mer több embert is ismerek akik egy nem jól átsült tükörtojástól vagy rántottától szalmonellát kaptak.
Akkor mi a helyzet a tiramisuval amibe konkrétan olyan tojás kell ami sütve sem főzve nem volt.
Volt olyan aki már megbetegedett tőle?
Rendszeresen csinálunk, még soha nem lett semmi bajunk tőle.
Nyáron, nagy melegben nem csinálok. De ilyenkor simán.
Mondjuk én egyéb tojásos ételtől sem lettem még beteg. (Lekopogom.)
A tojásokat mindig alaposan megmosom, mielőtt beteszem a hűtőben. Használatkor egyenként ütöm fel. Eddig még nem találkoztam rosszal. Ha a sárgája nagyon folyik, akkor az már nem túl friss. De büdössel, romlottal még nem találkoztam.
Tiramisut friss tojásból szoktam készíteni. Háztól vesszük.
Szerintem az a legjobb, ha otthonról van a tojás.
De ha nagyon félsz, akkor boltban lehet kapni UV vagy mit tudom én mivel kezeltet, az elvileg szalmonella mentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!