Miért kell a tiramisuba nyers tojás?
Figyelt kérdés
Nem veszélyes ez egy kicsit? Mer több embert is ismerek akik egy nem jól átsült tükörtojástól vagy rántottától szalmonellát kaptak.
Akkor mi a helyzet a tiramisuval amibe konkrétan olyan tojás kell ami sütve sem főzve nem volt.
Volt olyan aki már megbetegedett tőle?
2016. dec. 10. 12:34
11/13 anonim válasza:
A tojásmentes tiramisu nem létezik, ez kb olyan, mintha marhapörköltet akarna valaki marhahús nélkül készíteni!
Az ilyen valamit legfeljebb kinézetre hasonlítanak az igazira, de ízben egész mások.
Mellesleg a normális helyröl származó és normálisan tárolt tojástól nem lesz senkinek sem baja - ezt már csak az is bizonyítja, hogy a világon igen sok helyen eszik a tiramisut, márpedig ha ettöl rendszerese megbetegednének az emberek, akkor már régen leszoktak volna róla.
12/13 anonim válasza:
Mi olyan receptet használunk, amibe nem kell tojás. Anyukám is így viszonyult a nyers tojáshoz, ezért váltottunk erre.
13/13 anonim válasza:
Ha ennyire felsz, akkor vegyel a boltban olyan tojast, ami le van kezelve szalmonella ellen. Ezeket direkt olyan etelekhez aruljak, amikbe nyersen kell a tojas. Nyilvan a hazi egeszsegesebb, de nem azon fog mulni, hogy evente parszor megeszel egy kis bolti tojasos tiramisut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!