Tatar beefsteakbe minek tojás? Illetve hány napig tárolhatom hűtőben elkeszitve? (Tojás nélkül )
Krémesebb lesz tőle, tehát az állagán javít. Nyilván az ízéhez nem tesz hozzá sokat a nyers tojás. Ennélfogva akár ki is hagyhatod belőle, ha szeretnéd. Persze így már nem nevezném eredeti nevén, inkább marhahúskrémnek, mondjuk.
Nyers hús, tehát én 3 napnál tovább semmiképp nem tárolnám. De érdemes aznap megenni. Mi lefagyasztjuk, ha többet csináltunk. Adagonként, így mindig csak annyit olvasztunk fel, amennyi egy étkezésre elfogy.
Igen szeretjük, ezért nagyobb adag szokott készülni, mint ami egyszerre elfogy, emiatt a tojást kihagyom belőle.
A hűtőben 2-3 napig rájárunk, még nem volt probléma.
Ennél az ételnél a fagyasztást kerülném, mert a fagyasztóból kivett nyers ételt ajánlatos hőkezelni. A fagyos helyen kordában tartott bacik, felolvasztás után elkezdenek rettenetesen szaporodni. (emiatt nem fagyasztunk vissza semmit)
Persze nem "garantált" a fertőzés, de jobb a békesség.
Attol, hogy egy olyan osszetevot amit nem kedvelek ( raadadul az izehez sem segit hozza) kihagyok, atttol a beafsteak még beafsteak szerintem :D
Tehat akkor azt mondjatok, tojas nelkul, vakuumozva is csak 2-3 napig tarolhatom ? Igyekszem megenni, de 1 kg , es kb egyedul vagyok ra, mert a tobbiek csak csipegetnek. Na mindegy, koszi a valaszokat, egyebkent az allaga tojas nelkul is kremes, es naaagyon finom *.*
Szerintem ha jó ízű nem kell bele a tojás. Mi is olyan 3 napig tartjuk a hűtőben.
Múltkor több mint a fele megmaradt, lefasztaottam de mikor kivettem, nem tetszett az állaga, úgyhogy a kukában végezte.
A töltött káposztából is ki lehet hagyni a káposztát, de utána mégsem nevezném nyugodt szívvel töltött káposztának. Csak ennyi a különbség. Ha egy ételből kihagysz dolgokat, akkor azt utána általában nem hívjuk eredeti nevén.
A fagyasztást követően nem kezdenek el gyorsabban szaporodni a bacik, a visszafagyasztást más okból nem alkalmazzuk. A fagyasztásnak az állagán sem kéne változtatnia, hiszen ugyanúgy fagyasztunk bármi mást is, és amikor kiolvasztjuk ugyanolyan az állaga mint előtte.
De egyébként sok éve fagyasztjuk, és még soha nem tapasztaltunk semmilyen negatívumot ezzel kapcsolatban. De meg lehet sütni melegszendvicsként is, kenyérre rá, és sütőben megsütni. Mi egyszerre másfél-két kilót szoktunk csinálni.
Tojas allergiam van , de a beefsteaket imadom. Ez a toltott kaposztas pelda azert elegge tavol all atto, hogy egy ugymond szamomra nem tetszetos dolgot kihagyok a kajabol .. inkab azt mondanam, hogy a zoldseg levesbol kihagyom . Feher repat mert nem szeretem de az attol meg zoldseg leves.
Na mindegy, nem akarok vitazni :)
Koszi a valaszokat !
" a fagyasztást követően nem kezdenek.."
De! Kezdenek! Hatványozottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!