Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rontják el egyesek a...

Miért rontják el egyesek a töltött káposztát olajjal?

Figyelt kérdés

Tegnap egy céges bulin jártam és a töltött káposztához senki nem nyúlt, nem értettem igazából, de mikor aztán megkóstoltam és éreztem hogy olajjal készült már értettem miért nem ízlik a "népnek". Én nem értem hogy a jó húst ami benne van azt miért olajjal rontják el. Az őseink is zsírral csinálták, nem is jutott eszükbe az olaj. (Nagymamám hátba is vágott volna érte.)

De miért kell elrontani olajjal? Valaki tud magyarázatot adni erre a konyhai szentségtörésre?


2016. dec. 20. 11:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%

Ma készítettem töltöttkáposztát s utánaolvasgattam. Minimum zsiradékot olvastam mindenütt, néhol rántást is. Gyermekkori emlékeim alapján én rántást használtam :) Kókuszzsírral, mivel mi ezt használjuk, de az íze nem lenne olyan rossz étolajjal sem (mivel elszoktam tőle s nem szeretem a napraforgót, magában nem tetszik az íze, de a sok fűszer s egyéb lazán elnyomná, rokonnál eszem olajos dolgot és semmi gond).

Hús pont nincs benne, mert nekem az felesleges, másnak viszont az alapvető. Kicsit megértem azt az álláspontot, hogy ha már hús, akkor állati zsír legyen benne, de személy szerint ez engem sosem érdekelt s az olaj-hús kombináció eléggé tipikus a legtöbb konyhában. A rántott húst is étolajban sütik a legtöbb helyen, azt hiszem.

2016. dec. 20. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
95%
Mi pl a legvekonyabb zsirreteget is leszedjuk az osszes fajta husrol, mert nem birjuk megenni. Illetve azt sem, ha tocsog valami a zsirban/olajban. Meg ha birna is az epem, akkor is kifordulna a szambol. De valahogy ugy erzem, neked hiaba mond akarmit az ember. Szuklatokoru vagy es ertetlen.
2016. dec. 20. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
41%
Itt ahol élunk nem is lehet zsirt kapni… :S ugyh marad az olaj, na nem a toltott káposztához. Egyébként mi sem eszunk zsiros husokat, mondjuk a disznohust errefelé nem nagyon szeretik, a férjem sem, anyosomék sem, ugyhogy az alapbol kilove. Ja, meg darált hus sincs, csak marhabol.
2016. dec. 20. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Sokféle ízlés van s az emberek szervezete is más, ez már csak ilyen. Én a szénhidrátot nem bírom jól s nem is laktat, úgyhogy nyilván zsírosan eszem, mert a fehérjét sem célszerű túlzásba vinni (bár amikor rengeteg szénhidrátot ettem, akkor még több zsírt, mint most, ez ilyen fix elem nálam). Addig jó, amíg az ember szervezete és ízlése összhangban tud lenni, azzal nincs baj, ha a különböző emberek teljesen máshogyan esznek.


A töltöttkáposzta amúgy sikerült a párom szerint (bár kifeledtem 1-2 alkatrészt a töltelékből, pl. a tojást, korán volt még nekem és nincs benne gyakorlatom), én még nem kóstoltam meg. A tölteléke is zsíros, rántás is van rajta, sajt is van benne, tejföllel esszük (nyilván egyik se light). Tökéletes még szálkásításkor is, feltéve, hogy visszafogom magam és nincs itthon kenyér. De az is annyira jól megy hozzá, frissen sütve bio tk tönkölyből, kukoricával és kölessel ízesítve...

2016. dec. 20. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem te, ti valaki olyannak a főztjét ettétek aki nem tud főzni, jelen esetben a töltött káposzta kontárja. Minimális zsiradékra van szükség az elkészítéséhez, ami az én konyhámban is az olaj. De olyanra, hogy kiérződik vagy fröcsögjön az ember szájából a zsír, az olaj ilyenre még nem volt példa.
2016. dec. 20. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Miért rontják el az emberek a töltött káposztát disznóhússal?


Miért rontják el darált hússal?


Tud valaki magyarázatot adni erre konyhai szentségtörésre?


Egyébként meg, ha mindig, mindenki ugyanazt csinálta volna, jó beosztotthoz illően, ahogy azt te reklamálod, senki nem jött volna le a fáról, mert olyat még addig nem csinált senki, és nulla fejlődés lenne.

2016. dec. 21. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!