Miért rontják el egyesek a töltött káposztát olajjal?
Tegnap egy céges bulin jártam és a töltött káposztához senki nem nyúlt, nem értettem igazából, de mikor aztán megkóstoltam és éreztem hogy olajjal készült már értettem miért nem ízlik a "népnek". Én nem értem hogy a jó húst ami benne van azt miért olajjal rontják el. Az őseink is zsírral csinálták, nem is jutott eszükbe az olaj. (Nagymamám hátba is vágott volna érte.)
De miért kell elrontani olajjal? Valaki tud magyarázatot adni erre a konyhai szentségtörésre?
Ma készítettem töltöttkáposztát s utánaolvasgattam. Minimum zsiradékot olvastam mindenütt, néhol rántást is. Gyermekkori emlékeim alapján én rántást használtam :) Kókuszzsírral, mivel mi ezt használjuk, de az íze nem lenne olyan rossz étolajjal sem (mivel elszoktam tőle s nem szeretem a napraforgót, magában nem tetszik az íze, de a sok fűszer s egyéb lazán elnyomná, rokonnál eszem olajos dolgot és semmi gond).
Hús pont nincs benne, mert nekem az felesleges, másnak viszont az alapvető. Kicsit megértem azt az álláspontot, hogy ha már hús, akkor állati zsír legyen benne, de személy szerint ez engem sosem érdekelt s az olaj-hús kombináció eléggé tipikus a legtöbb konyhában. A rántott húst is étolajban sütik a legtöbb helyen, azt hiszem.
Sokféle ízlés van s az emberek szervezete is más, ez már csak ilyen. Én a szénhidrátot nem bírom jól s nem is laktat, úgyhogy nyilván zsírosan eszem, mert a fehérjét sem célszerű túlzásba vinni (bár amikor rengeteg szénhidrátot ettem, akkor még több zsírt, mint most, ez ilyen fix elem nálam). Addig jó, amíg az ember szervezete és ízlése összhangban tud lenni, azzal nincs baj, ha a különböző emberek teljesen máshogyan esznek.
A töltöttkáposzta amúgy sikerült a párom szerint (bár kifeledtem 1-2 alkatrészt a töltelékből, pl. a tojást, korán volt még nekem és nincs benne gyakorlatom), én még nem kóstoltam meg. A tölteléke is zsíros, rántás is van rajta, sajt is van benne, tejföllel esszük (nyilván egyik se light). Tökéletes még szálkásításkor is, feltéve, hogy visszafogom magam és nincs itthon kenyér. De az is annyira jól megy hozzá, frissen sütve bio tk tönkölyből, kukoricával és kölessel ízesítve...
Miért rontják el az emberek a töltött káposztát disznóhússal?
Miért rontják el darált hússal?
Tud valaki magyarázatot adni erre konyhai szentségtörésre?
Egyébként meg, ha mindig, mindenki ugyanazt csinálta volna, jó beosztotthoz illően, ahogy azt te reklamálod, senki nem jött volna le a fáról, mert olyat még addig nem csinált senki, és nulla fejlődés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!