Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rontják el egyesek a...

Miért rontják el egyesek a töltött káposztát olajjal?

Figyelt kérdés

Tegnap egy céges bulin jártam és a töltött káposztához senki nem nyúlt, nem értettem igazából, de mikor aztán megkóstoltam és éreztem hogy olajjal készült már értettem miért nem ízlik a "népnek". Én nem értem hogy a jó húst ami benne van azt miért olajjal rontják el. Az őseink is zsírral csinálták, nem is jutott eszükbe az olaj. (Nagymamám hátba is vágott volna érte.)

De miért kell elrontani olajjal? Valaki tud magyarázatot adni erre a konyhai szentségtörésre?


2016. dec. 20. 11:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
HA te meg a kollégáid kiérzik az olaj ízét, akkor ott nem az olajjal, hanem a mennyiséggel van baj.
2016. dec. 20. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
34%
Egészségesebb elvileg,bár ha arra gondolunk hogy nagyapáink ették a szalonnát,zsírt mégse volt annyi szív beteg ( vagy nem tudtak róla).
2016. dec. 20. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
93%

Ha valaki úgy szereti, úgy csinálja, semmi közöd hozzá.

Ha meg senkinek nem ízlett, ott nem az olajjal volt baj, hacsak nem löktek bele 10 litert, azt nem éreznék ki.

2016. dec. 20. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Jaj, én egyik ételt sem szeretem zsírral. De azt sem szeretem, ha valami túl olajos. Mindenki máshogyan készíti a töltött káposztát (is), ahány hány annyi szokás. Ezen kár kiakadnod.
2016. dec. 20. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

"Az őseink is zsírral csinálták"

És minden úgy jó, amit ők csináltak??? Nem volt okostelefonjuk, nem volt internetük, nem volt autójuk... stb. Akkor dobjunk el mindent, mert az őseinknek sem volt!


Igen, az ősök zsírral főztek, és szalonnát ettek, de nem 8 órát ültek egy irodában, autóval közlekedve...


Hagyjuk már ezt az "ősözést"...

Kedves kérdező. Manapság csak elvétve készítik zsírral a töltött káposztát! Képzeld, még az éttermek is olajjal főzik (mg én is). Mégsem érződik benne az olaj, mert a megfelelő mennyiséget teszem bele. Ha te 6x annyi zsírral főzöd, mint szoktad, hidd el, nem lesz jó. Hiába zsírral készíted, ahogyan az őseid...

2016. dec. 20. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

Az étolaj egyáltalán nem rontja el a töltött káposztát és ki sem érződik belőle, csak finnyás majmok vagytok.

Zsírral lehet hogy egy kicsit sűrűbb a leve és finomabb egy kicsit, de kb ennyi a különbség.

2016. dec. 20. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
95%
Én is olajjal csinálom, de kevéssel, és egyáltalán nem rontódik el tőle.De az állati zsiradékot is le szoktam "meregetni" a tetejéről, mert nem szeretem zsírosan.
2016. dec. 20. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:
Szóval a zsír nem jó, akkor zsírmentes húst használtok mindenhez? Nem is fő belőle ki zsír?
2016. dec. 20. 12:53
 9/16 anonim ***** válasza:
59%
világosítson már fel valaki, hova kell olaj vagy zsír a töltött káposztába? nagymamám receptjét örököltem, abba nem kell.
2016. dec. 20. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem van, aki berántja és a rántásba tesz zsiradékot. (Én nem szoktam berántani)
2016. dec. 20. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!