Miért rontják el egyesek a töltött káposztát olajjal?
Tegnap egy céges bulin jártam és a töltött káposztához senki nem nyúlt, nem értettem igazából, de mikor aztán megkóstoltam és éreztem hogy olajjal készült már értettem miért nem ízlik a "népnek". Én nem értem hogy a jó húst ami benne van azt miért olajjal rontják el. Az őseink is zsírral csinálták, nem is jutott eszükbe az olaj. (Nagymamám hátba is vágott volna érte.)
De miért kell elrontani olajjal? Valaki tud magyarázatot adni erre a konyhai szentségtörésre?
Ha valaki úgy szereti, úgy csinálja, semmi közöd hozzá.
Ha meg senkinek nem ízlett, ott nem az olajjal volt baj, hacsak nem löktek bele 10 litert, azt nem éreznék ki.
"Az őseink is zsírral csinálták"
És minden úgy jó, amit ők csináltak??? Nem volt okostelefonjuk, nem volt internetük, nem volt autójuk... stb. Akkor dobjunk el mindent, mert az őseinknek sem volt!
Igen, az ősök zsírral főztek, és szalonnát ettek, de nem 8 órát ültek egy irodában, autóval közlekedve...
Hagyjuk már ezt az "ősözést"...
Kedves kérdező. Manapság csak elvétve készítik zsírral a töltött káposztát! Képzeld, még az éttermek is olajjal főzik (mg én is). Mégsem érződik benne az olaj, mert a megfelelő mennyiséget teszem bele. Ha te 6x annyi zsírral főzöd, mint szoktad, hidd el, nem lesz jó. Hiába zsírral készíted, ahogyan az őseid...
Az étolaj egyáltalán nem rontja el a töltött káposztát és ki sem érződik belőle, csak finnyás majmok vagytok.
Zsírral lehet hogy egy kicsit sűrűbb a leve és finomabb egy kicsit, de kb ennyi a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!