Tehetek káposztát a lecsóba?
Életembe nem hallottam ilyen receptet, de, ha neked ízlik, uccu neki. A tavasszal majd írd meg , milyen lett befőzve télire.
Mindig vallom, hogy az ízlés nem vitatéma, de ez most egy kicsit elgondolkodtatott...:/
A nemzetközi konyhát is szemmel tartom, de még lecsós káposztával- vagy káposztás lecsóval- nem találkoztam.
De lehet, hogy akad valaki, aki már próbálkozott vele.
Kíváncsian várom.
Nézd csak: [link]
Ez egy recept a sok közül
Attól tartok, hogy nem fog megromolni, mert előbb megeszitek. Lehet szokatlan sokaknak, de van ilyen, s finom.
Megfelelően hőkezelve nem lesz baja.
A Barátok köztben volt ilyen. kimondottan cigány étel.
Még nem kóstoltam, de jó lehet.
Amit üvegben teszel el, az nem lecsó, csak paradicsomban eltett zöldpaprika, bár lecsónak nevezik. A lecsó: zsírban megpárolt vöröshagyma, paradicsom és zöldpaprika szeletelve.
De tehetsz az üvegbe káposztát is. Van paradicsomos káposzta is, igaz abba nem szokás paprikát tenni.
Már nem emlékszem hogy pontosan kivel, de egy jazz-zenésszel volt egyszer egy riportműsor. Abban mondta, hogy ő gyerekkora óta lecsóval eszi a káposztás tésztát. Kipróbáltam és ízlett. Azóta ha csak tehetem mindig úgy eszem.
Úgyhogy simán mehet lecsóba káposzta, és megromlani sem fog tőle.
Leíhatnád a receptedet, látod, másokat is érdekel.
Főleg, hogy mikor kerül bele a káposzta.
Lehet, hogy télire azért nem fog menni, mert a két a fő alapanyagok más-más hőkezelést igényelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!