Itt olvastam, hogy a töltött káposztát egyesek úgy is szokták, hogy nem csavarják töltelékbe hanem csak simán jön a vágott káposzta és darálthúsból gombocokat készitenek?
Figyelt kérdés
Szóval nekem van darálthúsom, és édes káposztám, mármint nem savanyú, és akkor szeretnék valami olyasmit késziteni aminek az ize hasonlit a töltött káposztájéhoz. Ezt fűszerrel el is tudom érni, de azt szeretném megkérdezni, hogy konkrétan hogyan csináljam?
Simán vizben előre megfőzőm a vágott káposztát, majd bele a gombóckákat, persze fűszereket is? Valahogy igy, nem?
Köszi a válaszokat.
2010. júl. 6. 08:57
1/2 anonim válasza:
Zsírban párolj meg apróra vágott vöröshgymát,tegyél rá pirospaprikát,és a csíkokra vágott káposztát. Önsd fel vízzel, párold egy leveset,míg összeesik, (köménymagot feltétlen tégy bele),ha a víz már majdnem forr,akkor tedd bele a gombócokat. Azért csak a forró vízbe,mert az "összekapja" a külsejüket,és nem főnek majd szét. Mire a gombócok megfőnek, a káposzta is megfő. Tejföllel habard be a levét. Ha akarsz,főzés közben tehetsz bele egy kevés ecetet is. A fűszerezés,pedig,ahogy szereted.
2/2 A kérdező kommentje:
Én is valahogy igy gondoltam! Remélem, hogy finom lesz, és teszek köménymagot is amit még, életemben egyszer használtam a főzéshez:D
Köszike a választ!
2010. júl. 6. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!