Lefagyasztott hús ha enged ki, hogy jut át a zacskón pl. a véres víz, amit a hús kienged magából?
A nejlonzacskók teljesem megbízhatatlanok ilyen szempontból.A hegesztésnél is ereszthet, vagyis jobb ilyenkor egy másik, talán jobb zacskóba is beletenni, és úgy ereszteni a vízbe kiengedni, vagy saját magától, ha van rá idő.
Mindenképpen kell alá egy tányért, tálcát tenni, az esetleg kifolyó lének.Vagy egy szűrőkanálba tenni a tiszta mosogatóba.
Fagyasztás során a zacskó felületén jégkristályok keletkeznek, amik kivágják. Még ha nem is látod, olyan lesz mint a szita.
Másrészt ide-oda ütődik, mikor kotorászol mellette, hozzáfagy egy kis víz közreműködésével a doboz aljához, a mellette lévő dolgokhoz, szétszakad amint megmozdítod.
A bolti fagyasztott áruk zacskója nem véletlenül jóval vastagabb, mint az ilyen nejlonzacsik. Azoknak a hegesztése is tartósabb pont a több anyagnak köszönhetően.
Lehet kapni vastag, simítózáras -kifejezetten fagyasztásra szánt - nejlonzacskókat is. Ezek nagyon bírják a kiképzést, de bármilyen vastagok is, csak egyszer használatosak, pont a beletett termék védelme érdekében.Viszont nem megfizethetetlen.
A sima pl kiflinek szánt nejlonzacskó nagyon vékony, és könnyen szakadhat is pakolás közben, és mellesleg a bennük tárolt cuccok átvehetik egymás szagát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!