Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Volt már valakinek dolga a...

Strongest kérdése:

Volt már valakinek dolga a Classic gyorsfagyasztott hekktörzs 900g termékkel? ("balatoni halsütödék kedvence", Classic Retro Balcsi) Van valami egyszerűbb módszere az elkészítésnek a zacskón leírtaktól?

Figyelt kérdés

Ezt írják a zacskón:

A fagyasztott halat fél liter enyhén sózott tejben engedjük fel. Kiolvadás után, a gép feldolgozás miatt javasoljuk a hal alapos utótisztítását. Sütés előtt 2 dl sós tejbe belekeverünk 20 dkg lisztet, 3 db tojást és ízlés szerint pirospaprikát. A haltörzseket lecsepegtetjük, belemártjuk a masszába és bő forró olajban kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. A tálaláshoz friss kenyeret, sült hasábburgonyát és savanyúságot ajánlunk. A sütéshez Basso fritőz pálmaolajat használjon, amely magas gyulladáspontja miatt kiválóan alkalmas halsütésre is.

Na most én még életemben nem pucoltam halat, továbbá utálom a szálkát (bár azt írja, hogy nincsen benne) ez a tejes mártogatás is ismeretlen dolog nekem, olajat is csak simát használok.

Eddig csak sima hekkeket vettem megsütöttem ízlés szerint panírozva vagy paprikásan és kész... szóval most bajban vagyok... minden jó tanácsot szívesen fogadok!

2016. aug. 1. 21:25
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Eddig én is csak paprikás lisztbe mártva sütöttem, de ez a tejes martogatós nem hangzik rosszul, kipróbálom! Kiolvasztani én csak simán szoktam, utana pucolom. Mosogatóban, mert repül az apró pikkely. Kis késsel a farok részétől visszafelé végig kapirgálod, megnézed a belsejét is, jól kimosod. Meglátod, mennyi pikkely van rajta, ahhoz képest, hogy tisztított! Utána szoktam sózni. Szálka tényleg nincs benne /vagy alíg/.

A sütést én sima olajban szoktam, pálmaolajat biztos nem veszek neki!

Szóval szerintem a martogatós panír érdemes a kipróbálásra, de ha simán sütöd lisztbe, vagy paprikás lisztbe, úgy is tökéletes! Ha viszont nem akarsz haltörzset pucoválni, vegyél hekkfilét, az nem bőrös, pikkelyes, igaz, drágább.

2016. aug. 2. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!