Hogyan kell sertésszüzet sütni?
Mindenhogy nagyon finom, én is 3 centisre vágom inkább, ha szeletben akarom sütni. Semmi klopfolás, csak tenyérrel egy kocsit széjjelebb nyomni.
Szoktam úgy is sütni (főleg jelesebb napokra ), hogy egy szép darabot a két vége felől felszúrok, megtöltöm kis darabokra vágott fügével, majd baconba tekerem. Kb 40 perc alatt kész van zsírozott tepsibe téve,(lefóliázva, egy picurka vizet aláöntve) kb 180 fokos sütőben.Végül fólia nélkül körbepirítom. 10 perc pihentetés után ferdén szép szeletekre vágom. Hercegnőburgonyával és sajtmártással nagyon finom.
Ha magyarosan akarod, akkor az érméket 2 cm-es érmékre vágod, só, bors, kicsit kézzel meglapogatod (nem szeretem klopfolni) utána forró zsiradékon hirtelen kisütöd. (Sokan lisztezik, én nem szoktam.) Akkor jó ha a külseje szép aranybarnás, a belseje viszont rózsaszín marad. Köretként lecsó.
A pecsenyénél a húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk és mindkét felét megkenjük mustárral (dijonit javaslok). Egy tálba tesszük, egy kevés étolajat vagy olívaolajat öntünk hozzá és pár órát hűtőben pácolódni hagyjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, 2-3 evőkanál olajat öntünk bele. A húsokat lisztben megforgatjuk és aranybarnára sütjük.
Az egyben sütésnek már más a módja. Mindenütt eltérő adatokat adnak meg. Itt egy táblázat a megfelelő sütési hőfokokról: [link]
Egy biztos, ha egészben sütöd, ügyelj arra hogy sütés előtt serpenyőben süss rá kérget (hogy a húsból ne távozzon semmi sütés közben) és ne süsd túl, mert könnyen rágóssá válhat. Az igazi jó szűzpecsenye puha és omlós kell hogy legyen.
*Elnézést, az elején elírtam!
Nem az érméket vágod 2cm-s érmékre, hanem a sertésszüzet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!