Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adventi aprósütiket mikor...

Adventi aprósütiket mikor kezditek el sütni?

Figyelt kérdés
Gondoltam újévig kitartson, hogy akkor már csak sósakat kelljen frissen sütni hozzá. Ha már most nekikezdek talán túl korai. Hogyan tároljátok? Nekem fémdobozban nem puhulnak meg a sütik.

2016. dec. 9. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is sok az aprósüti, de azért most még nem kezdem el sütni. :D Mézeskaláccsal kezdem mindig a sütést, ebből jó nagy adagot, mert sokáig eláll. Jövő héten hétfőn, vagy kedden sütöm meg. Sütés után, ha kihűlt, egyből díszítem is tojáshabbal, ha megszáradt már teszem is el. Nekem műanyag dobozaim vannak, jó nagyok, azt hiszem tescoban vettem pár éve. Van egy tupperes légmentesen zárható nagy dobozom is, abba mindig a lekváros linzert teszem. Ebből is jó nagy adag készül, mert szintén eláll sokáig. Ezt 17-én sütöm és töltöm. Hókiflit diósat, és mákosat szoktam, idén 19-én készül majd. Ezen kívül még készítek darálós sütit (de lehet, hogy idén inkább töltött diócskák lesznek helyette), és "Medvemancsot". Utóbbit csakis magam miatt, nagyon szeretem, és kb. január közepéig azt eszegetem a napi 2-3 adag kávém mellé. :)

Nálad milyen aprósütik készülnek idén?

2016. dec. 9. 11:46
 2/5 anonim ***** válasza:

én mindig fémdobozban tárolom őket,és mindig megpuhultak..

december közepétől kezdem sütni. és a mézeskalácson kívül ezeket csinálom: linzer,kis isler,néró, mandulás kifli,fahéjas golyók,habos tekercs

2016. dec. 9. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Most már kísérletezek, mert én ilyen, amúgyis szigorítok az életmódomon, rokon cukorbeteg lesz... Nem árt a változtatás. Bár a mézes e szempontból menthetetlen, azt nem lehet szénhidrátszegényen.

Akkor sütöm, mielőtt enni akarjuk, mert azonnal elfogy mind. Ha 20 tepsivel sütnék, kitartana pár napig, de arra nem vagyok hajlandó. Nem vagyunk sütimeghagyósak.

Keményet sosem sütök, a mézesem is elég puha már az elején.

2016. dec. 9. 16:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, mire gondolsz adventi süti alatt.

Már jócskán túl vagyunk az advent felén, tehát egyáltalán nem lesz korai, ha most állsz neki. :)

2016. dec. 9. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Én egy adag mézeskalácsot már megsütöttem. Szerintem sütök majd még egyet.

Kókuszkockát leghamarább 21-én sütök, bejglit meg pénteken csinálom, de közvetlenül vacsora előtt sütöm meg. Sósat nem tudom, de valszeg azt is pénteken.

2016. dec. 9. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!