Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor kezditek el a karácsonyi...

Mikor kezditek el a karácsonyi sütést? Mennyivel elöre lehet mézeslapot, linzert, esetleg más finomságokat elökésziteni, megsütni, hogy ne maradjon minden az utolso pillanatra?

Figyelt kérdés
2013. dec. 15. 09:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Beiglit 24.-én, mézes krémest 23.án, mert 26.-án jönnek vendégek. Csinálok még talán egy madártejet, azt 25.-én. Valami sósat is lehet, de azt aznap reggel. Valami pogi félét.
2013. dec. 15. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

szombaton. mézes krémes lapok ,kéviselő fánk tészta ,

vasárnap töltöm meg krémmel

hétfőn már csak gesztenyés csokis fatörzs .

Diós kosarakat,keleti csemegét,linzert pedig csütörtökön csinálom .

a mézes puszedli tegnap lett kész .

2013. dec. 15. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Én dolgozom 24-én, este hatig (oké, önként vállaltam, nekem már a lányom, 17 éves, van kisgyerekes kolléganőm legyen otthon ő, annak idején rám is tekintettel voltak az idősebbek). Még így se nekem rossz, hanem aki aznap a kezem közé kerül, az szegény tuti a kórházban tölti az ünnepeket, szóval inkább nem nyafogok)

Szenteste itthon leszünk, arra aszatl szilvás gesztenyekrém lesz a desszert, pillanatok alatt kész, amíg a fát felrakjuk, ki is hűl.

A lányom megsüti hétfőn a száraz sütiket (linzer, anygalszem, kókuszkifli), én majd 25-én reggel az ekler fánkhoz a tésztát. Amíg főzök, ő megcsinálja bele a háromféle krémet. Szerdán délben lesznek vendégeink, arra vörösborban főtt meggybefőtt lesz vaníliafagyival, szóval elég ennyi süti. Így tudom időben összehozni.

2013. dec. 15. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Mi jövőhét hétvégén neki állunk a bejgliknek, mivel mi az egész családra megcsináljuk csak mert a barátnőm imád sütni nekem meg mindig az első osztályú tölteléket sikerül megcsinálnom (saját külön bejáratú) recept így elvárják már hogy én csináljam.

Nekünk összesen 10-10 et kell megcsinálnunk egy nap alatt megvan mert anyáméknál sok fér a sütőbe, így egyszerre többet megtudunk csinálni.

A kókuszgolyót 23-án este fogom megcsinálni, de ha a munkahelyemen nyugi lesz mert olyan tájt az szokott lenni akkor ott megcsinálom az alapot és otthon már elég lesz megcsinálni a golyókat belőle, plusz lesz kókusztekercs is, krémet anyám csinál bele mert profi ebbe.

A barátnőm mézeskalácsokat szeretne azt valószínű jövőhét pénteken csináljuk meg, plusz régi álma egy mézeskalács ház csak nincs olyan jó kézügyessége a dolgokban az közös lesz de nem tudjuk mikor.

Vasárnap anyósomnak segítek be a zserbó készítésbe, én valahogy otthon vagyok ezekbe a cukrász dolgokba pedig semmit nem tanultam az égvilágon, egyszerűen van érzékem hozzá.

Apró sütiket a barátnőm fogja, pogácsa, sajtós rúd, meg akar még valamit azt ő fogja kivitelezni.

Nővérem kuglófot akar nagyon de azt ráhagyom mert tavaly is az lett a vége hogy én csináltam meg ő meg csak nézett, ideje megtanulnia mert már kisgyerekes anyuka és én sem leszek mindig mellette, ha sütit akar csinálni a gyerekének.

Utolsó pillanatra nem hagyok semmit, egyedül a sós sütiket fogjuk kisütni, szerencsére nálunk a garázsban van egy régebbi fajta palackos gáztűzhely aminek a sütő része még kifogástalan állapotban van, valószínű a sós sütiket ott megcsinálom, tudom picit igénytelen de anyámat ismerve a gáztűzhely reggel 7-tól délután 5 ig foglalt lesz. Még szerencse hogy a palackos tűzhelyt elhoztam a régi munkahelyemről mert az egy lakás is volt egyben és voltak ott cuccok és amikor bezártuk a helyet teljesen kipakoltuk a főnököm meg mindent nekem adott ezekből.

Utolsó pillanatra nem hagyunk mindent, mert fadíszítés, csomagolás, plusz a megrendelt bejgliket is le kell szállítanom főleg anyósékhoz plusz takarítás, meg minden tehát zsúfolt egy nap lesz, barátnőmnek sem lesz könnyű.

De ez van.

2013. dec. 15. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

A beiglit legalább egy héttel elöbb jó megsütni és utána foliába csomagolva hüvös helyen tartani - igy sokkal finomabb lesz, mint frissen, mert összeérik.

Linzerféléket meg egyéb aprósüteményeket szintén jóval elöbb meg lehet sütni, jól záródó dobozban hónapokig eláll(na, ha nem fogyna el elöbb).

A mézes süteményeket szintén legalább egy héttel korábban jó sütni, hohy ne legyen kemény. (Ha tölteni akarod valamivel, azt viszont csak egy nappal azelött célszerü, hogy fogyasztani akarjátok).

Ha zserbót szeretnél, azt is jobb pár nappal elöbb elkészíteni, mert állás közben egyre jobb lesz.


Krémes süteményeket viszont csak elözö napon jó elkészíteni, és ha nem akarod, hogy a tészta megpuhuljon, akkor pár órával tálalás elött tölteni.

2013. dec. 15. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Pontosan olyan válaszra vártam, mint az utolsó :) köszönöm.
2013. dec. 16. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok és nagyon szivesen.
2013. dec. 16. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Valaki irta az aszalt szilvas gesztenyekremet,az milyen?

Nekem is fo a fejem hogy oldjam meg,mert 4 en negyfelekepp dolgozunk,azt se tudom,az ajandekozas mikor lesz,mert pl szenteste,4 bol csak en leszek itthon( en is csak ugy ,hogy ejjelesbol jovok haza)...:((

2015. nov. 30. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!