Kacsahájat hogyan kell kisütni zsírnak?
Darabokra kell vágni, hogy könnyebben és gyorsabban kisüljön.
A hájat alaposan megmosom, kissebb darabokra vágom, és felteszem sülni.ha van otthon egy kis maradék kacsazsír, akkor egy keveset feolvasztok a lábasban mielőtt beletenném a hájat, mert így kevésbé ragad le.
Főleg az elején nagyon kell kevergetni, mert könnyen leragad, amikor annyi zsiradék kisült, hogy feldobja a hájat átteszem egy másik lábasba, hogy a leragadt részektől ne égjen meg a zsír, és mérsékelt lángon addig sütöm, amíg egy kis darabkát az edény falához szorítva nem serceg. Ekkor van kész le lehet szűrni.
Mindenképpen fel kell darabolni, mint a töpörtyűnek szánt zsírszalonnát, persze nem lesz belőle töpörtyű, csak egy kevéske szárazanyag.
Ahogy írták érdemes alá tenni egy kevés szárnyas zsírt,de, ha nincs, akkor is kisül magától.
kis lángon először, majd, amikor összeugrott, lehet erősíteni rajta. ha már a maradék majdnem világosbarna töpi szerű, akkor le lehet szűrni.
Lehet látni, hogy már több nem fog kisülni belőle, és megégetni pedig nagy kár lenne a finom zsírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!