Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Menzás ebéd?

S. O. S. Menzás ebéd?

Figyelt kérdés
A suliban mikor még általánosba jártam akkor ott általában imááádtam az ebédet mert olyan különlegesen csinálták csak ezt kellene tudni hogy mégis hogyan..anya szeretne olyan pörköltet csinálni de sosem sikerül olyanra. Tudjátok hogyan kell megcsinálni az ízét hasonlóra vagy ugyanolyanra????
2016. dec. 2. 10:22
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Ne anyát ugráltasd, pláne ha S.O.S. láss neki a két kis kezeddel és kísérletezz addig, amíg pont olyan menzás nem lesz, amilyennek neked megfelel.
2016. dec. 2. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
32%

Tudod jártam egyszer Dingolfingban, a BMW gyárban.

Nagyon jó autókat gyártanak ott!

Mondtam apámnak , ő is csinálni akart otthon olyat, de nem sikerült...



Tudod a főzés egy szakma. Mint bármelyik másik.

Igen, valamitől minden ember azt hiszi, tud főzni, mert jobb esetben ehető amit összerak.

De ez attól még baromi távol áll attól, hogy ismerne egy szakmát.


És nyilván, nem egy gyakorikérdéses kérdez feleleken lehet kitanulni egy szakmát.


Az étel azért volt olyan, amilyen, mert aki készítette 3 éven keresztül tanulta folyamatosan, aztán 5 évig gyakorolta itt-ott, aztán eltöltött a szakmában még vagy 10 évet.


Ez nem recepteken múlik. Ez a szakmai tudáson múlik.

2016. dec. 2. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
17%
A jó pörkölt titka a rengeteg hagyma, illetve minél több húsból főzni. Apukám szokta mondani, hogy 3 kg alatt nem is érdemes belekezdeni pörkölt főzésébe, mert az csak bohóckád. Viccet félretéve, ne csak színhúst tegyél bele, hanem bőrt, zsírosabb részeket, belsőségeket is akár. Ha nem szereted, kiválogathatod utána, de sokkal finomabb lesz, ha együtt főzitek vele.
2016. dec. 2. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Elmész a menzára és megkérdezed a konyhás nénit, őt biztosan tud majd segíteni.
2016. dec. 2. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
29%

Attól volt különleges, hogy maradékokból, és nem színhúsból gyártották :)

A menzás kaja az iskolapéldája a "minél olcsóbban minél többet" alapelvnek.

Horribilis esetben a válasz egy erős ízű fűszerben keresendő, amivel elfedték a nem éppen friss hús ízét.

Normál esetben az első lépés, hogy jó mócsingos olcsó húsból kell elkészíteni a pörköltet. Valószínű rengeteg hagyma kerül bele, mivel az viszonylag olcsó megoldás, a fűszerpaprikán és rengeteg són kívül nem nagyon kell fűszerezni.

Itt nem az a probléma, mint amit egy előző válaszoló pedzegetett, hogy anyukád ne tudna jól (ettél már menzás kaját, öreg?) főzni, hanem az, hogy aki megszokott egy alap színvonalat, az nem fog lejjebb adni belőle. Pláne, ha jó sok konyhai gyakorlata van, az ember olyankor már azt is jól készíti el, amit direkt elszúrna.

Hiába kísérletezik anyukád, ha rögtön nem szeméttel kezdi.

2016. dec. 2. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
41%

2-es, te egyébként konyhásnéni vagy, vagy egyéb "szakmabeli", hogy egy iskolai menzát a BMW-vel emelsz egy magasságba? :D

Nem éppen egy szakács álma, arra kell oda szakmai gyakorlat, hogy az ember tudja, hogy lehet szart még ehetőre főzni. Nem kell hozzá nagyobb tudás, mint a szomszéd spórolós Marika néniéé.

Nyilván igazad lenne, ha a kérdező egy éttermi ételt akarna előállítani, de így elég vicces dolgokat írtál.

Egy menzás kaját még Gordon Ramsay se tudna előállítani, csak nem azért, mert ne lenne benne tapasztalata...

2016. dec. 2. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Drága első te neked mi bele szólásod van ilyen dolgokba??? Mondom anya akar csinálni mert ő is szereti szóval ne beugatni járj ide hanem ha okos vagy csak akkor válaszolj mert így gáz vagy...:D többiek köszi..
2016. dec. 2. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:
36%

6-os!

Ugye nem láttál még konyhát belülről! :)

2016. dec. 2. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as, tíz éve főzök minden nap, igaz, minőségi bio alapanyagokból. Ezért lehet, hogy még sosem sikerült megütnöm a fennkölt magasságokban álló menzás szintet :D

Ha szerinted a moslék főzéséhez nagy tapasztalat szükséges, akkor jó étvágyat hozzá :)

2016. dec. 5. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!