S. O. S. Menzás ebéd?
Tudod jártam egyszer Dingolfingban, a BMW gyárban.
Nagyon jó autókat gyártanak ott!
Mondtam apámnak , ő is csinálni akart otthon olyat, de nem sikerült...
Tudod a főzés egy szakma. Mint bármelyik másik.
Igen, valamitől minden ember azt hiszi, tud főzni, mert jobb esetben ehető amit összerak.
De ez attól még baromi távol áll attól, hogy ismerne egy szakmát.
És nyilván, nem egy gyakorikérdéses kérdez feleleken lehet kitanulni egy szakmát.
Az étel azért volt olyan, amilyen, mert aki készítette 3 éven keresztül tanulta folyamatosan, aztán 5 évig gyakorolta itt-ott, aztán eltöltött a szakmában még vagy 10 évet.
Ez nem recepteken múlik. Ez a szakmai tudáson múlik.
Attól volt különleges, hogy maradékokból, és nem színhúsból gyártották :)
A menzás kaja az iskolapéldája a "minél olcsóbban minél többet" alapelvnek.
Horribilis esetben a válasz egy erős ízű fűszerben keresendő, amivel elfedték a nem éppen friss hús ízét.
Normál esetben az első lépés, hogy jó mócsingos olcsó húsból kell elkészíteni a pörköltet. Valószínű rengeteg hagyma kerül bele, mivel az viszonylag olcsó megoldás, a fűszerpaprikán és rengeteg són kívül nem nagyon kell fűszerezni.
Itt nem az a probléma, mint amit egy előző válaszoló pedzegetett, hogy anyukád ne tudna jól (ettél már menzás kaját, öreg?) főzni, hanem az, hogy aki megszokott egy alap színvonalat, az nem fog lejjebb adni belőle. Pláne, ha jó sok konyhai gyakorlata van, az ember olyankor már azt is jól készíti el, amit direkt elszúrna.
Hiába kísérletezik anyukád, ha rögtön nem szeméttel kezdi.
2-es, te egyébként konyhásnéni vagy, vagy egyéb "szakmabeli", hogy egy iskolai menzát a BMW-vel emelsz egy magasságba? :D
Nem éppen egy szakács álma, arra kell oda szakmai gyakorlat, hogy az ember tudja, hogy lehet szart még ehetőre főzni. Nem kell hozzá nagyobb tudás, mint a szomszéd spórolós Marika néniéé.
Nyilván igazad lenne, ha a kérdező egy éttermi ételt akarna előállítani, de így elég vicces dolgokat írtál.
Egy menzás kaját még Gordon Ramsay se tudna előállítani, csak nem azért, mert ne lenne benne tapasztalata...
6-os!
Ugye nem láttál még konyhát belülről! :)
Kedves 8-as, tíz éve főzök minden nap, igaz, minőségi bio alapanyagokból. Ezért lehet, hogy még sosem sikerült megütnöm a fennkölt magasságokban álló menzás szintet :D
Ha szerinted a moslék főzéséhez nagy tapasztalat szükséges, akkor jó étvágyat hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!