Miért használnak sokan sütőpor helyett szódabikarbónát mikor süteményt készítenek?
Azt olvastam, egészségesebb, nem tudom, de nekem tökéletesen mindegy, szódabikarbóna úgyis van itthon, úgyhogy azóta nem veszek sütőport. Remekül működik, semmi különbséget nem tapasztalok a viselkedésében.
Rengetegszer sütök és semmi gond nincs, hacsak meg nem szalad a mennyiség, de erre vigyázok. Viszont a túlszaladt sütőpor iszonyú, nekem ugyan olyan bajom se volt soha saját sütéskor, mivel a receptbeli mennyiség kb. tizedét raktam bele. A recept szerinti mennyiséggel én bizonyára nem tudnám megenni a sütőporos sütiket... Ahogy a szódabikarbónásokat sem.
Láttam már mézeskalács receptet, amiben mindkettő volt, nem tudom, minek, én persze csak szódabikarbónát tettem bele és remek lett.
Persze ízlések és pofonok. Édesítőknél is ez van, az egyik ember falnak megy attól, ami a másik szerint jó :) Én a steviát érzem ki bármiből, többszázszoros mennyiségű xilit mögül is, brrrr.
Biztos ilyen ez is.
S nem állítom, hogy minden sütinél jó csere, de amiket én sütök, azoknál nem volt gond. Bár a kedvenc sütijeimbe nem teszem egyiket se, tele vannak tojással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!